Лек спад на новозаразените с КОВИД-19 в Русе

0
Въпреки това те остават над 100 за изминалото денонощие
Въпреки това те остават над 100 за изминалото денонощие Снимка: Dunavmost, архив

Рекорден брой оздравели от COVID-19 в област Русе за последните 24 часа, отчитат от Регионалната здравна инспекция

 Само през изминалото денонощие излекуваните се увеличиха с още 271, най-много от началото на годината. Най-много оздравели от март миналата година насам имаше на 8 декември – 403-ма.

Същевременно лек спад се наблюдава при новозаразените. Въпреки това те остават над 100 за изминалото денонощие, като вчера с коронавирус в Русенско са се заразили 113 души. 99 от тях или близо 88% са от община Русе. По петима заболели има в общините Бяла и Две могили, двама във Ветово, както и по един в Борово и Ценово.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 12012, а преболедувалите 9347. Активните случаи са 1987. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 423-ма души, като 54 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 84, като 2 от тях са за интензивно лечение.

Общият брой на леглата в областта е 507, като 56 от тях са реанимационни, а останалите 451 са неинтензивни. Вчера от Университетска болница „Медика Русе“ увеличиха капацитета си за интензивно лечение на пациенти с коронавирус с още пет легла.

За последното денонощие са починали още осем мъже и шест жени с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 678, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 396 от тях са мъже, 282 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на шесто място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област в страната без нови случаи, като с най-малко е Видин – 20.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари