Леглото на Рихтер - може да избирате как да бъдете „погребани“

0
Легла, защитаващи срещу ужасяващи сеизмични трусове
Легла, защитаващи срещу ужасяващи сеизмични трусове

Земетресенията. Един от най-старите врагове на човечеството. Редом до змиите, пожарите и другите хора – онези неща, които може да ви убият някой ден.

За хората, развили параноя от земетръси вече има едно решение – легла, защитаващи срещу ужасяващи сеизмични трусове, пише The Verge. То е замислено така, че в случай на земетресение видно масивният балдахин просто да те погълне цял, което да позволи да си отспиш на спокойствие, докато светът рухва около вас, пише Ureport.bg.

Можете дори да избирате как да бъдете „погребани“ в спасителния ковчег. Той е с матрак с класическо фалшиво дъно, където да потънете в безопасност – нещо като сандъка на фокусника, в който капак пада над вас. Има дори вариант капакът да е като крило на чайка – за онези, които не ги е страх, че крайниците им могат да бъдат отрязани, точно преди да бъдат заключени в метална гробница. Но споко, лежерният трип-хоп, който може да звучи там вътре може и да ви спаси от шока от кръвозагубата, нали …

Очевидно напират много въпроси тук, като се започне от: кой е проектирал тези проклети неща, защо си мисли, че биха били добра идея и как да отидеш до тоалетната?

Сайтът Gizmodo предполага, че концепцията е дело на китайския изобретател Уанг Уенгзи, който явно е патентовал идеята за земетръсоустойчивото легло през 2010 г.

Има и клипове в YouTube, показващи нещо, което прилича на по-ранен прототип на дизайна, но е трудно да се проследи произходът на видеоклиповете.

Лично аз бих се заложил, че иде реч за заговор на извънземни, пише авторът на изданието. Леглата са пришълци, създателят им е пришълец и човечеството ще бъде наплашено един по един да влезе в собствените метални гробници, които ще се обърнат срещу нас в нощта масово, като капани за последната ни дрямка. Е, все е по-добре, отколкото да бъдеш убит от земетресението.

Източник: Ureport
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари