Легендарен Икарус потопи софиянци в спомени от миналия век

1
Интересът към пътуването е огромен
Интересът към пътуването е огромен Снимка: Марио Евстатиев / Mario Evstatiev / Facebook

Интересът към пътуването е огромен

Реставрирани автобуси от легендарните за столичния градски транспорт марки Мерцедес и Икарус тръгнаха отново с пътници из столичните улици по повод 123-ата годишнина на градския транспорт в столицата, информира БГНЕС.

Интересът към пътешествието е огромен, а той ще продължи до 17:00 днес на всеки кръгъл час.

В близост до патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" паркира един от историческите автобуси - “Икарус”, който предизвика интереса на всички преминаващи.

Желаещите да се докоснат и да разгледат превозното средство образуваха дълга опашка.

Имаше както родители, така и деца, които нямаха търпение да се повозят из столицата. За желаещите да попътуват е подготвен още един автобус Мерцедес, който да разходи желаещите из София.

Посетителите имат възможност да се повозят на историческите автобуси и да изживеят незабравимо пътуване. През днешния ден автобусите ще тръгнат от площад Александър Невски, ще продължат през кино Одеон, НДК, бул. Черни връх, стадион Васил Левски и ще се върнат отново пред площада Невски.

Икарусът се появява по софийските улици в средата на далечната 1967-а година, а в средата на 2015г. са спрени от движение като се заменят с нови автобуси. Това решение беше на Столична община, когато кмет беше и Йорданка Фандъкова, която през мандата си успя да подобри условията в градския транспорт и да модернизира над 90% от него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари