Да пътувате с влак в държавата, която все иска, но никога не може!

6
Неуредиците в пътуването от Русе до София с международния влал
Неуредиците в пътуването от Русе до София с международния влал Снимка: Фрог нюз

Неуредиците в пътуването от Русе до София с международния влал

Само си представете. ЖП гара Русе. Купувате си билет за София. Нямате право да запазите място. Задавате въпроса ”Защо?”, а дамата от гише ”Информация” Ви отговаря: ”Не зная”...

Качвате се на посочения перон и чакате влака за столицата, пристигащ от съседна Румъния. Едва тогава Гранична полиция Ви обяснява, че ще бъде прикачен вагон в края на влака, "специално" за пътуващите към София от Русе. А по-късно железничар допълва, че ако той се напълни, евентуално може да се преместите в останалите 4. 

Става време влакът да тръгне... Вагонът не е прикачен. Всички закупили си билет, чакат и чакат… На студа. Един от 4-те вагона се запълва след проверката на ГП (с пътници от Румъния бел. ред.). Другите 3 остават празни, а очакваният вагон все още го няма. Сред чакащите са и четири малки деца. 

И започват да се търкалят едни малки въпроси точно като малките камъчета под каруцата…

След като приключи проверката и останаха 3 празни вагона (допълнителният все още не е прикачен) защо просто чакащите не могат да се качат в тях?

Защо от гише "Информация" не дават... информация? Или те просто не знаят какво се случва на работното им място?

Защо трябва да разчитате за тази информация на ГП и железничарите? 

Половин час по-късно на студа - допълнителният вагон е закачен и се настанявате. Разбира се, никой не е очаквал да е чисто и приветливо, но надеждата умира последна... Малка подробност е и че пътят до София е скромните 6 часа.

В тази Ваша хипотетична ситуация вероятно е имало някакви правила, които ГП и железничарите следват. Може и да е било временно неудобство. Или просто липсата на съобразителност и кадърност е причината да няма нормално човешко обяснение.

 .

Вагон 1, място 75 - продадено три пъти за щастие

А сега си представете, че два дни по-рано пътувате от столицата към крайдунавския град. На софийската каса са Ви позволили да си запазите място. Но се оказва, че Вие и още двама пътници трябва да споделите едно и също място в едно и също купе... 

Само си представете. Да пътувате с влак в държавата, която все иска, но никога не може

Директно от мръсното, но топло купе: Мира Ереева, FrogNews

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    Георгш
    Да пътуваш с влак в Бг. си е истински сървайвър.Сто дена с камили през пустинята..Железницата ни е пълно отражение на държавата.БДЖ всеки знае какво означава.Но това име въобще не е актуално сега.Защото бивши генерални директори си направиха частни компании чрез които източват държавата-Булмаркет БЖК.Съответно си присвоиха най рентабилното -товарните превози А пътниците кучетата ги яли
  • 8
    2
    Лъжлив Съби
    Чакайте, де, още не сме доживели до влаковете-стрели на БДЖ, дето ни ги обеща министЕрчето! https://fakti.bg/bulgaria/638526-nikolai-sabev-obasni-kak-bdj-moje-da-izleze-na-pechalba
  • 12
    1
    Лъжлив СЪБИ
    Що така бе г-н министЪрЕ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари