Легализират канабиса в Германия от 1 април

2
Домашното отглеждане и притежаването на определени количества от наркотика ще бъде разрешено за пълнолетни лица
Домашното отглеждане и притежаването на определени количества от наркотика ще бъде разрешено за пълнолетни лица

Домашното отглеждане и притежаването на определени количества от наркотика ще бъде разрешено за пълнолетни лица

След дълга борба партиите от управляващата в Германия коалиция се споразумяха по последните детайли за легализирането на канабиса, съобщи в. "Франкфуртер рундшау", цитиран от БТА.

"Следователно законът може да влезе в сила на 1 април", обявиха заместник-председателите на парламентарните групи Дагмар Шмит (ГСДП), Мария Клайн-Шмайнк (Зелените) и Константин Куле (СвДП) след последния кръг от преговори в Берлин.

"Регламентите са истински крайъгълен камък за една модерна политика в областта на наркотиците, която засилва превенцията и подобрява защитата на здравето, децата и младите хора."

Сега предстои законът да бъде приет в Бундестага през седмицата, започваща на 19 февруари. При наличието на съгласие на парламентарните групи на "коалицията на светофара" (по партийните цветове на партиите от тристранната коалиция) одобрението се смята за сигурно.

След това се очаква Бундесратът (горната камара) да разгледа законопроекта на 22 март. Неговото одобрение обаче не е задължително.

При това положение, посочва "Франкфуртер рундшау", на 1 април ще бъде отменена забраната на канабиса, която е в сила повече от 40 години. Продажбата и отглеждането са забранени със закон през 70-те и началото на 80-те години на миналия век. Сега канабисът ще бъде изваден от списъка на забранените вещества в Закона за наркотичните вещества.

Домашното отглеждане и притежаването на определени количества от наркотика ще бъде разрешено за пълнолетни лица от 1 април 2024 г, допълва вестникът.

Всъщност участващите в правителството партии вече бяха постигнали съгласие по проектозакона в края на ноември. По-късно федералният министър на здравеопазването Карл Лаутербах (ГСДП) посочи, че вече е налице "нов подход, който да държи подрастващите колкото е възможно по-далече от дрогата и който да ограничи черния пазар и да контролира веществата".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    ...
    Само завършени малоумници могат да поставят конопа и в частност марихуаната наравно с хероина и синтетичната дрога.
  • 0
    2
    чичомиткобрат
    На картинката ясно се показва какви са западните индивиди, които не са Православни Християни. Мръсни, гнусни, деградирали хипита с коси боядисани в неестествени цветове, занимаващи се с наркомания (от което също се гордеят), загърбват си християнските традиции за да търсят някакви new world и източни простотии, защото гледат на това като на аксесоар, с който да се показват пред другите хипита олигофрени като тях. Като видят педерунгели, транспедераси и други хермафродитски изроди, чак се подмокрят между краката да ги боготворят колко са "смели" и "силни" за това че са умствено увредени и деградирали душевно болни. Даже имах шанса да видя и да защитават педофилия като "сексуално предпочитание". Запада са много зле и сами ще се самоунищожат. На Китай, Русия, Индия и останалите не им трябва да правят нищо, просто да стоят и да чакат, а те няма да стоят ами ще се развиват икономически и задружно ще си помагат докато запада започва постоянно нови отчаяни войни и пандемии, за да се опитва да си запази залязващото световно господство. И когато вече няма да са номер 1 ще реваааат, има да ревааат, ама няма да има кой да им помогне. Слава на всичко що не е запада!
  • 3
    1
    Вероятно ще легализират
    Скоро кокаина, хероина и кристалите! Да ви сера на €врогейските ценности, да ви сера и на мюсюлманската клоака! Адолф със сигурност се върти в гроба!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари