Лъжат с дунавската риба!

0
Търговци мамят клиентите като предлагат замразена черноморска, вместо извадена от реката
Търговци мамят клиентите като предлагат замразена черноморска, вместо извадена от реката

Некоректни търговци от дунавските градове мамят клиентите си като им предлагат замразена черноморска риба или развъждана в язовир, за уж прясна, извадена от реката, алармираха читатели на „Всеки ден".

Експерти обясниха, че риба край Русе, която да се продава в търговската мрежа, не се вади. Местните магазини зареждат дунавска риба от Тутракан и Батин, където масово се лови риба.

Толстолоб, платика и мряна са типични речни риби. Сомът, бялата риба и шаранът също са речни риби, но те може да се отглеждат и в язовир, за разлика от мряната, която живее само в реката, обясниха запознати пред „Всеки ден".

Затова хората, които искат да са сигурни, че наистина слагат на масата прясна дунавска риба да купуват от магазините мряна, съветват рибари. Те добавят и че често хора, които ядат речни и морски деликатеси, но не ги разпознават, биват лъгани, че например една от най-вкусните морски риби лефер, която през зимата се предлага замразена в търговската мрежа в цялата страна, е прясна дунавска риба.

Същевременно в навечерието на Никулден полицията в Пловдив съобщи, че в нощта срещу вторник е бил обран магазин за рибарски пособия. Откраднати са 250 лева и 6 въдици на стойност 1800 лева.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари