Лавров пристигна в Турция за преговори с украинския си колега Кулеба

0
Руският външен министър Сергей Лавров пристигна тази вечер в Турция
Руският външен министър Сергей Лавров пристигна тази вечер в Турция Снимка: БГНЕС / Архив

"Работим, за да се избегне опасността кризата да се превърне в трагедия",  заяви Реджеп Ердоган, който посредничи за провеждането на срещата

Руският външен министър Сергей Лавров пристигна тази вечер в Турция, където се очаква да преговаря с украинския си колега Дмитро Кулеба - първата дипломатическа среща на такова равнище от нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари, съобщи за Франс прес турски официален представител.

Дискусиите, планирани утре сутринта в южния град Анталия, ще подпомогнат усилията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган още от началото на кризата да играе посредническа роля за решаването й, предаде БТА

По-рано днес Ердоган подчерта, че "Турция може да разговаря едновременно с Украйна и с Русия".

"Работим, за да се избегне опасността кризата да се превърне в трагедия", отбеляза турският президент.

Дмитро Кулеба увери днес във видеозапис във Фейсбук, че ще направи всичко по силите си преговорите да са възможно най-резултатни, но отбеляза също, че няма големи очаквания.

Всичко ще зависи от указанията, които ще е получил Лавров преди тези дискусии, заяви той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Просто решение
    Руснаците в Русия, украинците в Украйна! Стискат си ръцете. По една руска и по една украинска водка ... няколко пъти му удрят и кой откъде е. Какво толкова имат да умуват?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари