Лавров: Действията на Русия в Украйна провалиха антируските планове на Запада

0
Външният министър разкри двете цели на Путин с започването на тази "операция"
Външният министър разкри двете цели на Путин с започването на тази "операция" Снимка: БГНЕС

Руската специална операция в Украйна провали антируските планове на Запада

Това заяви на публична проява в Москва външният министър на Русия Сергей Лавров, цитиран от ТАСС и БТА.

Президентът Владимир Путин целеше с тази операция "първо, да се гарантира сигурността на хората в Донбас; и второ - да се премахнат заплахите за Руската федерация, трупани под формата на милитаризация и нацификация на Украйна. Щом разбраха, че нашата линия е спомогнала да бъдат провалени техните замисли, виждате - сякаш са пощръклели", каза Лавров.

Първият дипломат на Москва изрази надежда, че бойните действия срещу Киев ще приключат с подписването на всеобхватни документи по въпросите на сигурността, които ще предвиждат за Украйна статус на неутрална страна, отбелязват ТАСС и РИА Новости. "Тези задачи са абсолютно легитимни и разбираеми", заяви висшият дипломат.

Според него обаче се усеща как САЩ "държат за ръка" Украйна по време на преговорите с Русия. "Постоянно се усеща, че някой "държи за ръка" украинската делегация, най-вероятно американците, като не ѝ позволяват да скланя на искания, които смятам за абсолютно минимални. При все това процесът върви", посочи Лавров.

Украинската криза бе предизвикана от политиката, която Западът водеше спрямо Русия, щом разбра, че федерацията "няма да бъде послушна", заяви руският външен министър. Русия иска равноправен мир без войни и проекти, целящи "да насъскват" едни държави срещу други, добави той.

Инициативата на полското правителство да бъдат изпратени в Украйна мироопазващи сили на НАТО може да е продиктувана от стремежа на Варшава да поеме контрола над Западна Украйна чрез полски контингент, който да е гръбнакът на тези сили, предположи Лавров.

Взаимодействието между Москва и Пекин ще укрепва на фона на действията на Запада, който грубо подкопава основите на международната система, увери руският държавник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    ...
    Тоя кон що си мисли, че някой вярва на лъжите му? Яко ги тресе страха рушлямските убийци и си мислят, че нормалните хора им се връзват на кухата пропаганда! ХИМАРС ще им освежат паметта! Слава Украина!!!
  • -2
    2
    Stanko
    A защо трябва да има база в Украйна? Защо да се чака това нахално и нагло настъпление предприето ВЕДНАГА след умишлено предизвиканото разпадане на СССР и продължило до ден днешен??? Защо краварите да са безнаказаните господари на света, като може да имат и един лакмусен елемент с много ядрено оръжие например, който да държи из късо лакомите каубойци?
  • 2
    1
    Bonkerz
    Тоя ли каза преди 3 дни че "Русия не е нападала Украйна" ( има го на видео) и преди това барабар с Путин, Захарова и Песков по 5 пъти на ден повтаряха, че само провеждат учения и няма да нападат Украйна? Джо Байдън каза точна дата на нападението 16 Февруари, а те му се смяха и напук отложиха войната с 1 седмица и нападнаха на 24-ти. Понеже Запада искал да воюва с Рассия, затова ли плащаше по 500 милиона евро на ден за руски нефт и газ, а сега ограничиха вноса и ще се откажат съвсем. За да може с нашите западни пари да строи ракети и да ги насочва към нас... на тия тераруски не им пука за човешкия живот, още по-малко за Крим или Донбас. Те просто искат Украйна да не е в НАТО, за да няма западни ракети там, които да стигнат Москва за 5 минути, това е целия проблем. Щото искат с олигарсите да си смучат от заграбените от руския народ пари необезпокоявани. Сериозно ли някой вярва,че Франция, Германия, Румъния или България (членове на НАТО част от "колективния Запад", демек врага) иска да напада тая бензиностанция с ракети??? Че защо досега им давахме пари за ракети?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари