Лавров: Ако зависи от Русия, война няма да има

0
Засега преговорите със САЩ и НАТО по въпросите на сигурността не са завършени, отбеляза той
Засега преговорите със САЩ и НАТО по въпросите на сигурността не са завършени, отбеляза той Снимка: БГНЕС

Засега преговорите със САЩ и НАТО по въпросите на сигурността не са завършени, отбеляза той

Русия не е заинтересована от война, но и няма да позволи да бъдат пренебрегвани нейните интереси в сигурността, заяви днес външният министър Сергей Лавров в интервю за руските радиостанции, предаде ТАСС, цитирана от БНР.

Ако зависи от Руската федерация, война няма да има. Ние войни не искаме, но и да погазват грубо нашите интереси, да игнорират нашите интереси няма да позволим“, подчерта той.

И отбеляза, че засега преговорите със САЩ и НАТО по въпросите на сигурността не са завършени: „Както знаете, американците и натовците повече от месец изучаваха нашите пределно прости предложения в проектодоговора с Вашингтон и споразуменията със Северноатлантическия алианс, а получихме едва завчера отговори, които в западен стил са до голяма степен неясно, но там има рационални зрънца по второстепенните въпроси“.

Той уточни, че тези „второстепенни въпроси“ на определени етапи са имали голяма важност. Става дума за проблема с ракетите със среден и малък обсег, който възникна след излизането на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари