„Лъвовете“ ни зоват за подкрепа

0
Националите се включиха в благородна инициатива
Националите се включиха в благородна инициатива

Националният отбор на България се надява на сериозна подкрепа в първия си мач за 2018 година.

Лъвовете“ се изправят срещу Босна и Херцеговина на 23 март от 19:00 часа на стадион „Лудогорец Арена“ в Разград, като вече са продадени около 2000 билета за двубоя. Очакванията са, че ако времето е добро, да подкрепят националите ще дойдат над пет хиляди зрители.

От футболната централа коментираха, че привържениците са се активизирали в последните дни и продажбите отчитат сериозни темпове. Националите вече се подготвят в Разград, като всички в щаба на Петър Хубчев са амбицирани „лъвовете“ да демонстрират добър футбол и да запишат победи в първите си мачове за годината, пише Монитор.

Втората контрола на България е срещу Казахстан на Станимир Стоилов, като мачът ще се проведе на 26 март от 19:00 часа на стадион „Панчо Арена“ във Фелчут, Унгария. „Настроението в тима е страхотно. Искаме да зарадваме хората и ги призоваваме да дойдат и да ни подкрепят“, призоваха от щабът на националния отбор.

Редом с подготовката си за двете контроли, „трикольорите“ се включиха и в благородната инициатива „Заедно можем“, която се организира от Окръжната прокуратура в Шумен.

Селекционерът Петър Хубчев и играчи от тима бяха специални гости на демонстративен мач с участието на десетки деца в риск и с противообществени прояви, връстниците им от местното училище „Йоан Екзарх Български“ и представители на прокуратурата от седем области. Участниците от двата смесени отбора, които носиха имената „Светлина" и „Надежда“ показаха, че спортът е най-доброто средство срещу агресията и насилието. Началният удар на футболната среща бе даден от национала Георги Костадинов, който е и студент по право. „От момента, в който съм начело на националния отбор, никога не сме отказвали такива инициативи. Убеден съм, че колкото повече децата се занимават със спорт, толкова по-добре. Те се учат на самодисциплина и други важни неща, които трябва да използват в живота“, заяви във връзка с инициативата Петър Хубчев. След двубоя всеки един от малките футболисти имаше възможност да поговори и да се снима за спомен с играчите от А националния отбор.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари