Лавина затрупа планинско село в Афганистан

0
Най-малко 26 души загинаха през последните дни заради обилен снеговалеж
Най-малко 26 души загинаха през последните дни заради обилен снеговалеж

Най-малко 26 души загинаха през последните дни заради обилен снеговалеж

Най-малко 26 души загинаха през последните два дни в Афганистан заради обилен снеговалеж и дъждове в голяма част от страната, заяви днес Националната служба за справяне с природни бедствия, цитирана от ДПА.

Говорителката на службата Джанан Сайек заяви, че лошото време е засегнало 12 провинции, като на места има и поражения по сгради. Спасителни екипи от министерството на отбраната и хуманитарни организации са пратени в най-силно засегнатата източна провинция Нуристан.

Лавина затрупа през нощта планинско село, като до момента са открити 16 тела, каза представител на местните власти пред ДПА. Той допълни, че екипите се опитват да спасят хората, останали под снега и развалините.

Най-малко петима миньори са изчезнали вчера след лавина в съседната провинция Панджшер. Проходът "Саланг", който свързва северните провинции на Афганистан със столицата Кабул, остана блокиран заради снега, съобщава БТА.

Афганистан се възстановява от последиците от десетилетия на конфликти и природни бедствия. В страната често има сезонни наводнения и лавини, които нанасят щети на домове, земеделски земи и обществена инфраструктура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари