Лавина от заплахи срещу съдии в Плевен: Получават по над 10 писма със закани на ден

8
Само за седмица срещу съдия Владислава Цариградска и колегите ѝ в града са подадени 51 писма със закани
Само за седмица срещу съдия Владислава Цариградска и колегите ѝ в града са подадени 51 писма със закани Снимка: bTV / стоп кадър

Само за седмица срещу съдия Владислава Цариградска и колегите ѝ в града са подадени 51 писма със закани

Лавина от заплахи срещу съдии в Плевен. Само за седмица срещу съдия Владислава Цариградска и колегите ѝ в града са подадени 51 писма със закани, съобщи за bTV председателят на окръжния съд.

Всички писма със заплахи идват на официалната поща на съда. В началото от един е-мейл. Сега – от два.

Такива съобщения пристигат и след работно време, включително събота и неделя. Само днес сутринта ми докладваха за повече от 10 такива съобщения – съдържащи заплахи по отношение на съдия Владислава Цариградска“, обясни Весела Любомирова Сахатчиева.

Поне пет институции са уведомени за заплахите. Но отговор от полицията и прокуратурата все още няма.

Призовавам съответните органи да извършат всичките действия, за да бъдат преустановени тези заплашителни съобщения, тъй като те безспорно оказват влияние върху нормалната работа на съдиите в нашия съд“, призова Весела Любомирова Сахатчиева.

Камарата на следователите призова в официално писмо всички власти и граждани да предоставят на прокуратурата данните за търговия с влияние в съдебната власт. Въпросът започва да се обсъжда от Международната асоциация на съдийските, както и от няколко прокурорски организации.

Това, което те правят, е да отправят въпроси към български институции – защо не се реагира в определени ситуации, защо например в случая при данни още през 2020 г. за натиск срещу съдии наказателно производство е образувано едва 2023 г.“, попита риторично Атанас Атанасов от СГС.

Една от първите проверки на специалния прокурор за разследване на главния прокурор – Даниела Талева, беше за данни, свързващи Борислав Сарафов с аферата „Осемте джуджета“. Докъде е стигнало разследването засега не е ясно.

Специалният прокурор Даниела Талева не беше открита за коментар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    9
    Рукола
    Нали мъжо и деверо бЕха нек'ви мутри...бАксьори..да я пазар тази с кофата фон дю тен.
  • -8
    8
    Откровения
    Тази первезна съдиика, нали се сещате за какво я търсят или заплашват, или да я клатят или за френски ласки, щом съпругът и няма време за нея, а се радва на кончетата си, значи я е отписал и я заменил с някоя кобилкина, и някои са решили да се възползват от съдииската
  • -4
    7
    Само Минавам
    @Нормален, припомни ми, ако обичаш, дали Гешеф не беше оня, който преди 10 месеца го убиваха? Това не е ли същата "самореклама"? Не че беше хванал някакви престъпници или беше утвърдил някакви правни стандарти в прокуратурата, ама така си го убиваха... Извън контекста на "саморекламата", народът е казал: "Който го е страх от мечки, да не ходи в гората", като се страхуват, да ходят да късат билетчета в градският транспорт, ама и там ще ги заплашват... Или имаш кохонеси или нямаш - всичко останало е самореклама.
  • 10
    6
    Нормален
    Гешеф и бухалките на ОПГ ГРОБ=ДПС в действие! Браво на съдия Цариградска и колегите й! Това се казва да имаш "топки"!
  • 0
    5
    Само Минавам
    @daskal, хайде де, почти стигна до финала, отказа се на последната крачка. Намерили са кой да им пише заплахи. Няма такива идиоти, защото няма какво да искаш от съд. Вдигат пушилка около собствените си персони - нищо повече. Чиста "самореклама", всички го правят, чист бизнес.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари