Лъв умъртви лъвица в белгийски зоопарк

0
Мъжкият захапал смъртоносно животното
Мъжкият захапал смъртоносно животното

Мъжкият захапал смъртоносно животното

Новият лъв в увеселителния парк "Белверд" в Ипр, в белгийската провинция Западна Фландрия, е убил една от лъвиците, потвърдиха днес от парка. Лъвът, на име Нестор, пристигнал неотдавна в заграждението с две лъвици и животните тъкмо започвали да се опознават, когато нещата се объркали, предаде белгийската новинарска агенция Белга.

Инцидентът е станал вчера между 14:00 и 15:00 ч. местно време. "Те се скараха и той я захапа за гърлото. Сигналът за бедствие, който Нестор знае, че означава, че трябва да се върне в заграждението си, не помогна. Това е много жалко и неочаквано. Те все пак са диви животни. Това се случва в природата", заяви пред VRT NWS говорителят на парка Филип Ван Дорп. "Дълбоко съжаляваме за това, всички в парка "Белверд" са силно засегнати. За един се стигна от гордост до тъга", добави той.

Лъвът току-що е бил преместен от Антверпен в парка "Белверд". Той пристигал там с лъвиците Мая и Нума, две сестри от зоопарк в Чехия. Животните трябвало да се размножават с цел създаването на поколение. На лъвовете било дадено време постепенно да се опознаят. Първоначално това се случвало на закрито, а след това те са се редували да бъдат пускани в заграждението на открито. Според ветеринарния лекар всеки път срещите са протичали добре. Затова било решено от време на време да ги пускат заедно навън, предава БТА.

Нещата обаче се объркали за лъвицата Мая. Вчера следобед тя излязла с Нестор. Отначало всичко изглеждало наред, но изведнъж атмосферата се променила и лъвът захапал лъвицата за врата. Пазачите се опитали да се намесят, но без успех.

Сега предстои период на изчакване, преди Нестор да бъде представен на другата лъвица Нума. Въпреки инцидента лъвът ще остане в заграждението, за да продължат опитите за размножаване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари