Лаборатория в Русе вече изследва и Т-клетъчен имунитет

2
Изследването се извършва само след предварително записване
Изследването се извършва само след предварително записване Снимка: УМБАЛ "Медика"

От тази седмица лабораторията към Лечебни заведения „МЕДИКА“ предлага изследване дали организмът има изграден Т- клетъчен имунитет към SARS- CoV-2 вирус

Новото изследване помага да се разбере доколко организмът е защитен от коронавирусна инфекция, дава информация за ефективността от ползваната ваксина и как организмът е реагирал на срещата с вируса, чрез диференцирано изследване на специфичния SARS-CoV- 2 имунен отговор. Тестът допълва досега предлаганите качествени и количествени тестове за изследване на вирус неутрализиращи антитела за SARS-CoV- 2.

Извършва се с кръвна проба. Няма специфични изисквания към пациентите за прием на храни, напитки и лекарства. Подходящо е за всички възрасти, като е препоръчително да се проведе не по-рано от 14 дни след преболедуване или завършване на ваксинационния курс, както и при ниски стойности на IgG антитела срещу COVID-19 след среща с вируса.

За улеснение на пациента, лабораторията предлага изследването както самостоятелно, така и в пакет за определяне на имунния отговор срещу SARS-CoV- 2. В него са включени:

  • изследване на вирус-неутрализиращи антитела (anti SARS-CoV-2-VNT);
  • EUROIMMUN-SARS-CoV-2-IGRA (Т-клетъчен имунитет).

Изследванията се извършват в лабораторията на ДКЦ-2 - Русе, разположена на втория етаж на сградата на „МЕДИКА“. Кръвни проби се вземат от понеделник до най-късно 11:00 часа в четвъртък. Резултатите излизат всеки петък след 16:00 часа и се получават на място на регистратурата на лабораторията с адрес гр. Русе, ул. „Рига“№ 35, ет. 2.

Изследването се извършва само след предварително записване на тел. 082/502440.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук