Лаборатория даде погрешка отрицателен резултат на дете, болно от салмонелоза

3
От лабораторията заявиха, че ще компенсират семейството на детето
От лабораторията заявиха, че ще компенсират семейството на детето Видео: NOVA

10 дни майката на детето не знаела, че то продължава да е болно, докато не й се обадили за грешката

Заради грешка на лаборатория майка на 2-годишно момченце цели 10 дни не подозира, че след дълго лечение детето ѝ продължава да е болно от салмонелоза. На 23 декември лабораторно изследване дава отрицателен резултат. Седмица и половина по-късно от РЗИ я информират, че е станало объркване.

Борим се със заболяването от около 2 месеца. Детето беше в тежко състояние. Бяхме в болница, лекуваха го с антибиотици венозно. След като го изписаха, ни препоръчаха домашно лечение и наблюдение от личен лекар. На 21 декември джипито ни даде направление за контролни изследвания. Два дни по-късно дадохме проба и резултатът беше отрицателен. На втори ми звъннаха от РЗИ, за да ми кажат, че е станала грешка и всъщност детето все още е болно. Влязох отново в системата и видях, че резултатът е променен на положителен”, разказа майката Ивета Райкова, цитирана от NOVA.

От лабораторията заявиха, че поднасят своите извинения и ще компенсират семейството на детето. Оттам допълват, че на 24 декември техен служител е забравил да уведоми жената за грешния резултат.

От лабораторията сигнализирали РЗИ за случая на 28-ми, а тъй като били почивни дни Здравната инспекция е реагирала чак на 2 януари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    Alèx
    Колкото мен ме"компенсираха" за 4 години/24 000/ лв "ДОБРОВОЛНИ" "НА СИЛСТВЕНИ" " ДАРЕНИЯ" ! Всичко е КЬОР ФИШЕК и КЬОР ПУШЕК в ТЕРИТ ИЯТА! ДЪРЖАВА имали- СМЯХ и ОТВРАЩЕНИЕ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари