Квотата за влизане в Общинския съвет на Русе стана 626 гласа

0
Който и да спечели кметския стол, няма да му е лесно да се справи с шарения Общински съвет
Който и да спечели кметския стол, няма да му е лесно да се справи с шарения Общински съвет Снимка: Facebook / Общински съвет Русе

Който и да спечели кметския стол, няма да му е лесно да се справи с шарения Общински съвет

Оспорван ще бъде балотажът и в Русе, където един срещу друг ще се изравят кандидатите на БСП и ГЕРБ - Пенчо Милков и Иван Иванов. На първия тур вчера избирателната активност беше ниска - под 30%.

На трето място в Русе са нареди партията на недействителните бюлетини - 6 057 са сгрешените бюлетини при подадени 39 593, предава БНР.

Така квотата за влизане в Общинския съвет на Русе стана 626 гласа. Най-честата грешка е в отбелязването на преференция, но не и на партия в бюлетината.

Който и от двамата кандидати да спечели следващата седмица, няма да му е много лесно да се справи с шарения Общински съвет.

Най-много места - 12 от 51, получава БСП, 9 са за ГЕРБ, 7 са за "Продължаваме промяната - Демократична България", 5 за "Възраждане", 4 за ВМРО, по три за "Има такъв народ", ДПС, СДС и по едно за "Български възход" и Местна инициатива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    до 1
    А кажи кои трябва да са? ппдб ли искаш да са? Няма нито една партия и нито един кандидат който да става за нещо. Всичките искат само да лъжат и да крадат и да забогатяват на гърба на хората.
  • 2
    4
    ????
    Ало, редактора, нещо не ви излиза сметката - 12+9+7+5+4+3*3+1+1= 48, а ОбС е от 51 човека.
  • 10
    3
    до 2
    и пак ГРОБ ли?!! То все тая...
  • 5
    2
    тттттъп
    Хора, дайте дагласуваме им да мехнем тоя Пенчо, щот ако остане ще довърши нас и града!!!
  • 18
    1
    Общински съветници за
    вгъZZраждани, ИТН, МВРО и прочее отпадъци... СРАМ за Русе!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари