"Партията на недействителните бюлетини" е втора политическа сила в Русе

1
6057 са недействителните бюлетини за общински съветници и 932 - за кмет
6057 са недействителните бюлетини за общински съветници и 932 - за кмет Снимка: БГНЕС

6057 са недействителните бюлетини за общински съветници и 932 - за кмет

Русе при 100% обработени протоколи: БСП срещу ГЕРБ на балотаж за кмет и шарен общински съвет с 11 партии и коалиции.

Досегашният кмет Пенчо Милков, издигнат от местна коалиция "БСП за България", печели първия тур на изборите в Русе с подкрепата на 15 267 жители на общината или 37,06 % от имащите право на глас, предава БНТ.

На балотаж за кметското място в крайдунавския град на 5 ноември срещу него ще бъде директорът на УМБАЛ "Канев" Иван Иванов, издигнат от ГЕРБ с 6298 гласа, който печели 15,29%.

Рена Стефанова, кандидат на "Продължаваме Промяната - Демократична България", е трета с 4444 гласа, 10,79%. Четвърти е Искрен Веселинов от МК "България на регионите" с 3771 гласа - 9,15%, а пети е кандидатът на "Възраждане" Златан Златанов с 2711 гласа - 6,58%.

Общинският съвет в Русе се очертава да е много "шарен". В него място ще намерят 11 партии и коалиции.

МК" БСП за България" с 12 мандата, ГЕРБ с 9, "Продължаваме Промяната - Демократична България" със 7," Възраждане" с 5, МК "България на регионите" с 4, СДС с 3, ССД с 3, ДПС с 3, "Има такъв народ" с 3, "Граждани за Общината" с 1 и "Български възход" с 1.

С "Не подкрепям никого" за кмет са гласували 1608 души - 3,90%, а за общински съвет 1648.

6057 са недействителните бюлетини за общински съветници, открити в урните. Най-много са случаите с отбелязване само на преференция без номер на листа.

Имало е и такива, които не са били само с отбелязана преференция, сметнати първоначално за недействителни, но впоследствие това е било коригирано и те са били зачетени. Недействителните бюлетини за кмет на община са 932.

При така получилото се разпределение "партията на недействителните бюлетини" би била втора политическа сила с 9 или 10 мандата в местния парламент на крайдунавския град.

В три от общинските центрове в Русенска област ще има балотаж. В останалите 5 общини вече има избран кмет.

В Две могили досегашният кмет Божидар Борисов от ГЕРБ с печели 43,85% и следващата неделя ще се изправи срещу Драгомир Драганов – СДС – 29,44%.

В Борово досегашният кмет Валентин Великов от ГЕРБ е с 47,92%, а опонентът му Симеон Иванов от Местната коалиция "БСП за България" е с 35,39%.

Победители още на първи тур са:

Бяла - Димитър Славов от ГЕРБ с 54,11%

Ветово – Мехмед Мехмед от ДПС с 77,06%

Иваново – Георги Миланов от ГЕРБ – 66,86%

Сливо поле – Валентин Атанасов - 54,04%

Ценово – Петър Петров - 61,19%

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    DMT
    Само аз ли си мисля, щом си направил такава грешка да гласуваш за преференция, без да обявиш за коя партия/коалиция. Еми по-добре е, че са обявени за недействителни.
  • 6
    3
    до 1
    Глупако, бях снощи в комисията и ще ти кажа какво беше - гласуват за преференции без да гласуват за партия при общинските съветници. Тези бюлетини бяха най-много. Недействителни за кметове имаше само 3. Като не знаеш за какво говориш, недей да говориш. Вече има и в интернет можеш да гледаш да видиш броенето.
  • 5
    2
    LOL
    Мафията спечели изборите този път, с отмяната на машините в последния момент. Червените бабички преброиха повечето бюлетини на другите кандидати като невалидни. По-ясно от това не може да бъде. Мафията като видя, че с машините почти изгуби парламентарните избори на 2 пъти и си сътвориха тази схема. Докато не овладеят напълно резултатите от машинното гласуване, повече машини на избори няма да видите. GAME OVER!
  • 8
    1
    123
    при машините бяха едноцифрен брой. яко са омазвали за недействителни една камара бюлетини за неудобни за тях играчи. Приятелче се кандидатира в Русе за общински съветник, 12 сигурни гласа гласуваме за него, защото сме близки. Проверява в секцията след изборите и му заявяват за само двама са го подкрепили. Други нямало. От тогава не пипвам хартиена бюлетина. Мога да си избърша гъза с нея и да им я сложа в урната да им смърди цял ден и да няма, какво да направят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари