Курсовете по първа помощ за кандидат-шофьори поскъпнаха

1
Продължителността на обучението остава непроменена
Продължителността на обучението остава непроменена Снимка: Facebook / БМЧК - Русе

Продължителността на обучението остава непроменена

Таксите за курсовете към БЧК по първа долекарска помощ за бъдещите водачи на моторно-превозни средства са увеличени на 90 лева от 1 март 2024 година. Досега кандидатите за шофьори заплащаха по 75 лв.

Решението е взето на национално ниво и се налага заради промяната на минималната работна заплата от 1 януари 2024 г. По-високите месечни възнаграждения увеличават разходите за провеждането на курсовете, каза Антоанета Ябанозова, директор на БЧК, пред БРЯГ.

Продължителността на курса остава непроменена – 8 часа теоретична подготовка и практически упражнения за долекарска помощ. Записването може да стане чрез сайта на БЧК, откъдето могат да се видят предстоящите дати и оставащите свободни места в групата. Желаещите могат да се свържат и със секретарите на местния съвет на БЧК в Русе на ул. „Плиска” №2, тел: 082 84 54 24. Курсистите могат да закупят специално предназначено за целта учебно ръководство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Пффф
    Катастрофа, пострадали, не пипам каквото и да става. В България сме. Такава врътка могат да ти направят, че не се съвземеш до края на живота си!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари