Куриоз: Мистериозната избягала лъвица се оказа дива свиня

1
"Хищникът" бе издирван в продължение на два дни
"Хищникът" бе издирван в продължение на два дни Снимка: dpa/AP Images

"Хищникът" бе издирван в продължение на два дни

Берлин отмени акцията по издирване на избягала лъвица. Според специалисти заснетото от очевидци видео показва дива свиня, а не хищна котка.

След два дни мащабно издирване на избягала лъвица в южните части на Берлин, градът отмени извънредното положение и прекрати търсенето.

На пресконференция кметът на квартала "Клайнмахно", където бе видяна "лъвицата", се позовава на двама експерти по животните, като заяви, че забелязаното животно не е лъвица. По-вероятно е това да е дива свиня. По думите му не е имало ситуация на остра опасност.

"Мога да кажа това с чиста съвест", каза Михаел Груберт, предаде БНР.

Той заяви, че полицията все още ще следи ситуацията в района, но вече няма да бъде на място с предишния брой служители. От следобедните часове те щели да се върнат към нормална работа. Грубер заяви, че действията на властите са били правилни и той би постъпил отново така, както е направил в случая с предполагаемата лъвица. Същото заяви и Петер Фойцик от полицията в Телто, който ръководеше днешното издирване. По думите на кмета община "Клайнмахно" не е направила значителни разходи, като е трябвало да се плати само за видеоанализа и на издирвачите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари