Купуваме нов тип бойни самолети

0
Купуваме нов тип бойни самолети

Военният министър Ангел Найденов призна, че смята за по-удачно купуването на нов тип боен самолет за родната авиация, вместо харченето на стотици милиони левове за модернизиране на старите руски машини.

След месеци колебания коя от двете опции ще избере правителството, министърът съобщи новината от летището на Граф Игнатиево, където отиде за финалната част на учението "Тракийска звезда 2014 г.".

"Крайно време беше този въпрос, дълго отлаган във времето, да се реши", коментира Найденов и напомни, че България има огромни затруднения с частите за ремонт на руските изтребители. "Дълго време част от самолетите бяха летателно негодни и не са били използвани, не само в учения, но и за подготовка на българските пилоти", добави той.

Найденов хвърли повече яснота за средствата, които държавата може да си позволи за купуването на новата техника. За малко над 500 милиона лева биха могли да се купят 8 изтребители плюс 1 за учебни цели. Военновъздушните сили имат необходимност от поне 1 чисто нова ексадрила - между 16 и 24 изтребители, отсече министърът.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари