Драгомир Заков: САЩ може да поемат охраната на въздушното ни пространство

2
Забавянето на доставките на Ф-16 притесни политическото и военното ръководство
Забавянето на доставките на Ф-16 притесни политическото и военното ръководство Снимка: БГНЕС

Забавянето на доставките на Ф-16 притесни политическото и военното ръководство

САЩ може да поемат охраната на въздушното пространство при забавяне на доставката на новите изтребители Ф-16. Това информира Комисията по отбрана на НС министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков, съобщава БНР.

Министърът в оставка Драгомир Заков беше много лаконичен за това дали и как САЩ биха помогнали.

Данни от 2020 година посочват, че стойността на сключените за 14 години договори за поддръжката на МиГ-29 е 275 млн. лева без ДДС.

Очакваното забавяне на доставките на Ф-16 притесни политическото и военното ръководство, след като стана ясно, е първите изтребители няма да пристигнат през 2023-та, а през 2025-та.

В същото време - поради изтичащия ресурс на МиГ-29 и невъзможността за поддръжка в Русия заради войната в Украйна, авиацията може да остане без възможности да изпълнява конституционните си задължения. За охрана на въздушното пространство последно помагаха нидерландски изтребители. През годините самолети и други съюзнически държави са правили това.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    10
    Вени
    От какво,ще ни пазят краварите и другите педе....и ,Слава на Русия.ь
  • 6
    9
    джони
    Национални предатели.
  • 6
    8
    И аз да питам
    А ако аз поема "охраната" на жена ти, докато те няма, гот ли ще ти е? Защото моят въпрос е по-логичен от твоя, Дражко.
  • 10
    7
    АлиТо
    "САЩ може да поемат охраната на въздушното пространство при забавяне на доставката на новите изтребители Ф-16". Ти да видиш?!?! Колко мило, как мислят за нази! Да припомням ли за мухлясалата царевица, дето си я и платихме? А, дали това не е била целта?
  • 8
    6
    ?????
    Защо не си признаят, че почти всички там са агенти/шпиони на сащ?! Почти всички в парламента работят за разрушваване на държавността, подмяна на християнството с джендерство, масова подмяна на християнството с нещо друго и тотално заличаване на бълргарството. Чакаме и изреченията на ристюфци, мирчефци и атанасофци, че е по-добре да сме щат на сащ, защото това са евроатлтантическите им ценности?! Тези национални предатели не само, че трябва да бъдат арестувани, разследвани, но и осъдени за нациоално предателство в полза на чужда държава!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари