Купеният вот в „Столипиново“ на предходните избори бил в полза на три партии

0
Разпитани са 7 свидетели
Разпитани са 7 свидетели Снимка: БГНЕС

Разпитани са 7 свидетели 

Анализът на събраните до момента данни по случая с купуването на гласове в пловдивския квартал "Столипиново" на предходните парламентарни избори сочи, че се касае за създадена организация в полза на три партии, съобщават от Районната прокуратура.

Уточнява се, че информацията се базира на показанията на част от разпитаните по делото свидетели.

С полицейското претърсване на 2-ри юни в офис на фирма за дограма в квартал "Столипиново", както и с разпита в качеството им на свидетели на седем лица, четири от тях пред съдия, е започнало досъдебното производство, съобщават от Прокуратурата, като уточняват, че те са били уведомени на 5-и юни.

Предвид предстоящия голям обем работа по разследването, на принципа на случайния избор, са определени двама наблюдаващи прокурори. От държавното обвинение подчертават още, че твърденията за купуване на гласове в полза на три партии следва да бъдат проверени с допълнителни следствени действия.

Трябва да бъдат установени вписаните около 2000 души в иззетите в хода на разследването тефтери и тетрадка. До момента са снети извънпроцесуални обяснения на част от хората в този списък, като те отричат да са им били предлагани или давани пари за гласуване за определена партия. Разследването продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари