Кунева ли ще е новият премиер на България?

0
Реформаторите предлагат жена за премиер
Реформаторите предлагат жена за премиер Снимка: БГНЕС

По неофициална информация жена ще бъде предложена за министър – председател на кабинета на Реформаторския блок, съобщи Нова телевизия.

Дали това ще бъде така и ще има ли изобщо правителство, ще разберем след няколко часа, когато трябва да стане ясно дали ГЕРБ ще подкрепи правителство на Реформаторите.

Емисарите от блока ще отидат за последно при ГЕРБ, а после и при Патриотичния фронт. След совалките ще стане ясно дали имат категорична подкрепа и готов списък с министри. Ако да - то още в четвъртък новият кабинет влиза в пленарна зала, ако ли не - утре Реформаторите ще върнат мандата на Росен Плевнелиев.

Миналият вторник представители на РБ приеха от президента третия проучвателен мандат, който е последната възможност за съставяне на правителство в рамките на това народно събрание. През следващите дни започнаха и неофициални разговори с ГЕРБ и Патриотичния фронт.

Все още обаче трите формации не са постигнали съгласие за нов кабинет. Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че единственото изключение, заради което си струва да има нов кабинет, е, за да може Изборният кодекс да се промени съобразно референдума.

Самият Бойко Борисов обаче не би приел премиерския пост в кабинет с мандат на реформаторите, нито този в служебно правителство. Реформаторите настояват за приемане на антикорупционния закон, а патриотите - за увеличение на пенсиите, нова политика за нелегалната миграция и засилена охрана на границата.

Вчера в ефира на БНТ заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че се полагат максимални усилия за изчистване на различията между трите политически формации. Целта е ново правителство, което да продължи политиката им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари