Кунева няма да се кандидатира за депутат!

0
Меглена Кунева обяви това на пресконференция
Меглена Кунева обяви това на пресконференция Снимка: БГНЕС

Лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева обяви на пресконференция, че няма да се кандидатира за депутат, съобщи БНТ.

Кунева заяви, че дава път на младите в партията. Нейното оттегляне идва броени дни, след като Европейската комисия спря европарите по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж”. Очаква се също така на страната ни да бъде наложена финансова корекция заради допуснатите грешки. Самата Кунева, докато беше министър на образованието, беше обещала да поема на ръчно управление усвояването на евросредствата.

Меглена Кунева учреди политическа партия Движение България на гражданите на 1 юли 2012 г. На последните парламентарни избори, които се проведоха на 5 октомври 2014 г., ДБГ влезе в парламента като част от Реформаторския блок.

Във втория кабинет на Бойко Борисов, който си подаде оставката след президентските избори в средата на ноември 2016 г., Кунева бе вицепремиер и министър на образованието. Нейни приоритети бяха борбата с корупцията и усвояването на европарите.

По време на нейното управление в МОН гръмна скандалът с обществена поръчка за милиони левове, която предвиждаше образованието да се рекламира със запалки и стрестопки. Скандалът имаше огромен обществен резонанс и Кунева бе принудена да оттегли поръчката, оправдавайки се, че тя е била пусната, докато е била в отпуск.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари