Кухо дърво се сгромоляса и стресна хората на ул. "Николай Здравков" в Русе

0

Вчерашният вятър в Русе събори дърво на ул.”Николай Здравков”. От тежестта му падат клони и от съседно на него дърво. Смаяните очевидци разказват, че се е чуло силно пращене, след което и трясък. Хората веднага алармирали на телефон 112. Екипи на Първа РСПБЗН-Русе и Група Спасителна Дейност при ОУПБЗН-Русе веднага били пратени на място.

Те са премахнали падналите дървета, представляващи опасност за преминаващи и пречещи на пътното платно. На място пристига и кметът на Русе Пламен Стоилов. Той на момента е предприел действия по обезопасяване на улицата и тротоарите. Повикани са били служители на фирма „Вектор“ да натоварят и извозят нарязаните и начупените клони, за да се осигури нормалното и безопасно движение, както за пешеходци, така и за автомобили.

По-възрастните жители от квартала разказват , че действително дърветата са много стари , може би на повече от 50 години. Вътрешността им е била куха и по-слабия вчерашен вятър е бил причина за тяхното сгромолясване. За щастие не се е стигнало до неприятни инциденти.

Няма пострадали граждани и не са нанесени щети на околните обекти.

 

Източник: Radio Ruse
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари