Кучето с отрязани крачета Мима почина в Германия

1
Съдбата на Мима трогна хиляди хора и предизвика протести, след които се стигна до инкриминиране на жестокостта към животните в България
Съдбата на Мима трогна хиляди хора и предизвика протести, след които се стигна до инкриминиране на жестокостта към животните в България

Кучето с отрязани крачета Мима, което стана символ на борбата срещу насилието над животните у нас, е починало в Германия от рак. Това съобщи във Фейсбук Джулия Стюарт. 

Съдбата на Мима трогна хиляди хора и предизвика протести, след които се стигна до инкриминиране на жестокостта към животните в България

На 23 април, в 7 часа сутринта, нашата обична Мима почина в съня си. В последната година тя беше болна от рак, който метастазира в белите й дробове. Предната вечер милата душица с нищо не е показала, че краят й е близо. Тя пожелала да излезе в двора и е заспала на одеалцето си, за да не се събуди никога повече, разказва защичничката на животните Стюарт. 

Тя припомня тъжната история на кучето Мима:

Тя бе едно бездомно куче, борещо се да оцелява в малкия провинциален град Дряново.

Възрастен дряновец й бе направил нещо като заслон в овощната си градина, намираща се в покрайнините на селището. Нейната работа бе да пази имота му. В замяна на това, от време на време той й хвърляше комат сух хляб. По-голямата част от живота си тя бе на верига. Не беше обичана. Нямаше име. Тя беше просто "кучето".

лед скандал между възрастния дряновец и съсед, "кучето" става обект на кървава вендета. Съседът-садист започва невъобразимо жестоко отмъщение- всяка седмица реже по един нейн крак. На 09 март 2010, чудовището посича и последното й краче. Часове по-късно, синът на възрастния мъж я намира полужива в локва кръв. Тя е в шок. Той я отнася при местния ветеринар, който обработва раните й с антисептично средство, и толкоз. Без упойка, без превръзки. 


След посещението при ветеринаря, синът на възрастния мъж я настанява под навес в двора си. Март е един от най-студените месеци в България, а тя е лежала на открито, вкоченявайки се от студ, без да може дори да се обърне, камо ли да потърси топло убежище! Тя беше просто "кучето". Не беше обичана. 

Няколко дни по-късно, активист от местна организация за защита на животните решава да направи трагичната й съдба публично достояние и изпраща историята й до медиите. Последва репортаж по БНТ и публикация във Facebook. За кратко време светът научи за зверското изтезание над Мима. 

Тя не беше вече просто “кучето”. Тя получи своето име. Трагедията й разтърси стотици хиляди хора по света и те поискаха да помогнат. 

На 30 март, 2010 състрадателни българи спасиха Мима от първоначалния й "спасител", на когото не му достигна кураж да се погрижи както трябва за нея. На 16 Април, 2010 тя замина за Германия. Нейният нов и щастлив живот започна! 

Мима не успя да проходи отново. Тя не можа да свикне с количката и протезите си, но беше обичана и обгрижвана през последните 5 години, и заобиколена с много четириноги приятелчета в дома й. 

Мима бе въплъщение на любов и смелост! Въпреки нечовешките мъки, причинени й от "човек", тя продължи да обича хората!
Аз не съм сигурна колко от нас са способни на това, но Мима беше, и ни даде урок по благородство.
Дължим много на Мима и най-малкото, което можем да направим, е да постигнем едно по-добро бъдеще за бездомните животни, страдащи навсякъде по света. Искрено се надявам, че сме способни да оставим настрана личните амбиции и борби за надмощие и да се обединим в името на каузата ни!

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари