Кучета измират като мухи, собствениците подозират отравяне

0
Труповете се валят по пътя, дворове и близки ниви,
Труповете се валят по пътя, дворове и близки ниви,

Селата Беброво и Черни дол, община Елена са се превърнали в екарисаж за кучета. От снощи там са умрели над 20 домашни и улични кучета. Труповете се валят по пътя, дворове и близки ниви, пише "БГНЕС".

Хората от двете села са силно притеснени от случилото се. Разказват, че домашните им питомци са умирали за около 5-10 минути в страшни мъки. Те се опитвали да им помогнат, но не успявали. Днес основна тема за разговор в двете села бе именно това. Хората имат съмнение кой би могъл да посегне на живота на четириногите, но се страхуват да говорят. Разказват само как са си отивали животинките и че преди това са видели бял джип да обикаля из селата наоколо

"Нищо им нямаше на кучетата. Дойдоха си, запениха се и се случи. Давах им мляко, давах им билка да ги лекувам, обаче не става. Треперят и умряха. Толкоз", разказва Милан Желев от Черни дол.

Съседът му Христо Недев разказва същата покъртителна история за смъртта на своето овчарско куче "Ходих да си прибирам овцете. Кучетата бяха с мен. За половин час стана всичко. Едното влезе в къщи и падна. Запени се и умря в агония", разказва с тъжни очи пастирът, чието куче му е било верен другар в самотните му дни в Балкана.

В село Беброво ситуацията е същата. Там животните умират като мухи в дворове и по улиците на селото. Хората са притеснени както за животните си, така и за децата и самите себе си. Заканват се, че ако хванат злосторника, ще му се случи най-лошото. "Направо ще го гръмна", категоричен е Димитър Димитров. "Какво право има той да хвърля отрова, за да ми трови кучето. Ами някое малко детенце ако се отрови? Ще вземе от земята ще го лапне и дотам" възмущава се Димитров.

От агенцията по храните във Велико Търново са обещали, че ще разпоредят проверка на място, за да се установи причината за смъртта на кучетата. Днес на място пристигна и шефа на РУП – Елена, за да се запознае на място с инцидента.

Вече се води разследване по случая.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари