КТ “Подкрепа”: Новите данъчни закони са внесени в нарушение на Кодекса на труда

0
За това алармира Димитър Манолов
За това алармира Димитър Манолов Снимка: КТ "Подкрепа" / Podkrepa CL / Facebook

За това алармира Димитър Манолов

Проектите за промени в Закона за местните данъци и такси в Закона за облагане на доходите на физическите лица са внесени от Министерския съвет в парламента в нарушение на Кодекса на труда, тъй като в тях са включени текстове, които не са консултирани със синдикатите и работодателите.

За това алармира президентът на Конфедерацията на труда „Подкрепа“ Димитър Манолов, предаде БНР.

В писмо до председателя на Народното събрание Росен Желязков той настоява проектите да бъдат върнати на правителството и да се спази процедурата за обсъждането им в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Манолов подчертава, че в двата законопроекта са включени текстове, които пряко влияят върху жизненото равнище и осигурителните отношения. Затова те трябва да се консултират задължително със социалните партньори, както предвижда Кодексът на труда.

Става въпрос за разпоредба в проекта за промени в Закона за облагане на доходите на физическите лица, с която се променя обхватът на облагаемия доход от трудови правоотношения, което води до допълнително увеличение на данъчно-осигурителната тежест.

А в Закона за местните данъци и такси има нови параграфи, с които се създава възможност за рязко увеличаване данъчната тежест върху домакинствата, което ще се отрази отрицателно върху жизнения им стандарт, аргументира се синдикалният лидер.

От КТ „Подкрепа“ напомнят, че данните от статистиката сочат, че 2/3 от домакинствата в страната са на жизнения минимум, а 1/3 са под прага на бедност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Профсъюзите са мафия на фашистите в България. Арестувай, съди и набутвай в панделата!
  • -4
    2
    Напомням
    Вдигането на данъци е лява политика, а не дясна! Напомням за Асенката и компания, които са окупирали дясното политическо пространство.
  • 7
    1
    практиката в НС е..
    Често пъти приети закони са отменени поради тяхното опорочаване още в самият акт на планиране и създаване защото са противоконституционни и противоправни.Странни хора са българските депутати.В главите си имат извара безсолна,а не мозък с гънки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари