Крум Зарков поздрави Юридическия факултет на Русенския университет за неговия 30-годишен юбилей

0
Гордост за Юридическия факултет е, че настоящият служебен министър на правосъдието е негов възпитаник
Гордост за Юридическия факултет е, че настоящият служебен министър на правосъдието е негов възпитаник Снимка: БТА / Мартин Пенев

Гордост за Юридическия факултет е, че настоящият служебен министър на правосъдието е негов възпитаник

"За 30 години Юридическият факултет на Русенския университет се утвърди и е част от много доброто развитие на висшето училище като цяло". Това каза служебният министър на правосъдието Крум Зарков, който присъства на тържественото заседание по повод на юбилея от създаването на факултета, предаде БТА.

По думите му Русенският университет вече 30 години дава юристи, които всеки ден заседават в съдебните зали, изповядват сделки, участват в управлението на страната - на централно и на местно ниво.

Деканът на Юридическия факултет доц. Кремена Раянова обясни, че за три десетилетия факултетът е успял да се наложи.

"Преди 30 години едва ли съм си представяла, че ще застана пред колегите, защото съм от първия випуск и го казвам с огромна гордост. Започнахме като един факултет с прихождащи преподаватели, което беше нормално за 90-те години. Съумяхме да изградим стабилна академична среда с около 20 хабилитирани преподаватели, от които седем професори и 13 доценти. Дали сме образование и знания на около 3200 души", каза доц. Раянова.

По думите ѝ в около една трета от съдилищата в България работят юристи, завършили Юридически факултет.

"Гордост за нас е, че и настоящият служебен премиер също е завършил нашия факултет", каза доц. Раянова.

Тя коментира, че около 90 процента от завършилите "Право" в Юридическия факултет се реализират по специалността си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    До 6
    Не е нужно да си обвързан с някоя партия за да видиш какво става у вимес у убщинътъ в държавата, по-скоро като си обвързан нямаш време да се огледаш около себе си да видиш реалността! От лизане на задници по партийна линия не ви остава време, партийни цървули
  • 3
    8
    истински юрист
    Госпожо декан, само искам да Ви поправя, не една трета, всички съдии в съдилищата са завършили юридически факултет. Но никой не казва от всички съдии в страната, колко са завършили юридическия факултет на ВИММЕСС. А и само да попитам, господин Крум Зарков, къде е завършил - Русенската Сорбона или Парижката Сорбона. Защото днес чета едно, а в чичко гугъл и уикипедия пише друго. Но сигурно уикипедия лъже, защото е "краварска" и иска да омаловажи факта, че настоящия министър е завършил павликенската селскостопанска школа на академика и доктор на вселенските науки от Павликени
  • 2
    7
    до 6
    Освен общи приказки и персонални обиди, в състояние ли си да кажеш в какво е излъгал №4? Да го опровергаеш някак си ще е по-интелигентно. Защото в противен случай коментарът ти показва " едно, а именно: яд, комплексарщина, пълно непознаване на материята по която се изказвате"
  • -5
    6
    Даскалът на "даскала" - ха ха,...
    Злобните ви коментари показват едно, а именно: яд, комплексарщина, пълно непознаване на материята по която се изказвате и със сигурност издава привързаността ви госпожи и господа към една определена неолиберална дясноориентирана партийка наречена гроб или може и от дъбъ да сте. Смешни сте ако не жалки. Но такива, като вас си стоят по дупките и от там никога не излизат и бял свят не виждат. Бъдете здрави, защото ядът и завистта ви изяждат отвътре.
  • 5
    5
    Русе
    А-а-а-а що не поканихте и корифея на каскетите в Русе Гошо Шанса - окръжен прокурор?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари