Кристиян Вигенин: Обяснението кой е прав в една война е много важно, а Путин не можа да го обясни

2
Сега му става все по-трудно, коментира депутатът от БСП
Сега му става все по-трудно, коментира депутатът от БСП Снимка: БГНЕС

"Първо трябва да се постигнат условията за примирие в Украйна, а след това да се мисли за последващите стъпки. Да не се поставят предварително условия при преговорите между Москва и Киев. Едва ли можем да очакваме някакъв драматичен напредък и при третия кръг от преговори".

Тази прогноза направи пред БНР заместник-председателят на парламента и депутат от "БСП за България" Кристиан Вигенин.

"Русия не успя с мълниеносната атака, както очакваше, и сега не е в чак толкова силна позиция. Тя не успя да убеди и собственото си население защо тази война е справедлива. ... Обяснението кой е прав в една война е много важно нещо, а струва ми се, че Путин не можа да го обясни и му става все по трудно, тъй като нещата се затягат", коментира той.

По думите на Вигенин не може някой друг да избира посоката на развитие на една държава, освен нейните граждани:

"Това, което се случи през 2014 година в Украйна, започна от едно дребно събитие. Нека припомним как тръгна всичко. Започна от това, че едно договорено и предстоящо да бъде подписано споразумение за асоцииране на Украйна с ЕС беше спряно от Янукович под натиска на Русия. Започнаха протести и стъпка по стъпка се получи онази ескалация. След събитията от 2014-а Крим премина под руски контрол, а Донбас - регионите на Донецк и Луганск - бяха извадени от политическия процес в Украйна и една голяма част от населението, което е с проруски симпатии, спря да участва в изборите в Украйна. Така се получи съществен превес на силите, които искат проевропейско развитие на страната. ... Изборите там преминаваха по всички правила. От гледна точка на ОССЕ изборите в Украйна са минавали по високи стандарти".

Той коментира, че в Украйна има крайнодесни групировки, за съществуването на които има историческа обусловеност:

"Те се асоциират с борбата за независимост на Украйна от СССР. Колкото по-агресивно е отношението на Русия към Украйна, толкова по-голяма сила придобиват тези групировки".

В предаването "Неделя 150" заместник-председателят на парламента и депутат от "БСП за България" заяви категорично, че управляващата коалиция е стабилна и изрази притеснение разделението в българското общество:

"Да се търсят политически дивидент в тази ситуация е политическо мародерство във време на война. ... Трябва да дефинираме по-ясно кое е доброто за България в тази ситуация, да се опитаме да преведем заедно България през тази криза. ... Сега всичко е непредвидимо".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    lo6o
    Благодарим на Коментар 1, все по-често се появяват такива информации за лаборатории за био-оръжие и за ваксините, както и за разпространение на короната с адреси от Украйна. В този ред на мисли, ако всички са в кюпа, без Русия, е много логичен този гангстерски хор срещу Путин и Русия и няма кой друг да се справи с подобен настъпващ геноцид. А крадецът вика: "Дръжте крадеца" !
  • 2
    4
    darkaveng
    Боже, и Вагинин и той "барабар Петко с мъжете"! Ма не му се получава!
  • 0
    3
    русенец
    Ех, Вагинин, Вагинин! Ама и ти си едно мекотело...
  • -2
    2
    Ето
    Изгледайте обяснението: https://www.facebook.com/groups/249711449991939/permalink/473584997604582/
  • 0
    1
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Отвъд синьо-жълтата пропаганда: Токсичните причини за войната. https://www.otizvora.com/2022/03/14590/otvud-sino-zhultata-propaganda-toksichnite-prichini-za-voynata/
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари