Кристина Воронцова: Години толеранс ме доведоха до агресия от страната на бившия ми съпруг!

0
Психоложката разказа за кошмара, който е изживяла не само тя, но и децата и майка ѝ
Психоложката разказа за кошмара, който е изживяла не само тя, но и децата и майка ѝ Снимка: Фейсбук

Психоложката разказа за кошмара, който е изживяла не само тя, но и децата и майка ѝ

Психологът Кристина Воронцова публикува емоционален пост във Фейсбук профила си, с който признава, че е била жертва на агресивното поведение на своя бивш съпруг - парапланеристът Венцислав Иванов. Тя написа статус с кратък разказ за поведението на бащата на децата ѝ, като след него е добавила и история за Лейди Годайва, за която причина е дала - „За тези, които се притесняват от обществено мнение”.

Публикуваме целия разказ на г-жа Воронцова:

"Днес искам да ви разкажа за поредната случка, свързана с агресивно поведение. Признавам се, не е лесно да излезеш от капана на мисленето "жертва" и да събереш сили за публична изява. Години толеранс ме доведоха до тук - неприкрита омраза и агресия от страната на бившия ми съпруг - парапланерист Венцислав Иванов (Ven Ivanov). Вече стигнах моментът, в който чувството за справедливост многократно надхвърля страхът и притесненията, затова заставам с името си зад тази история.

С бившия ми съпруг имахме 10-годишен брак. Както и повечето жени, попаднали в капана на токсични отношения, намирах оправдания за агресивни изблици от страната на бившия ми съпруг. След като се появиха децата ни, отношенията ни стигнали моментът, в който аз инициирах раздялата. Взех децата (по взаимно съгласие) и заминах за Пловдив.

Ще Ви спестя цялата история и липса на интерес към децата от страната на бащата и неговото семейство през години. Заслужава внимание рязка ескалация на агресия точно преди делото за издръжка. Започнах да получавам заплахи от страната на Венцислав ("ще те съсипя, ако не спреш делото-само за това мисля","ще публикувам видео, всички да видят,каква си"- става дума за някакви клипчета, който той успя да направи, когато се карахме още по време на съвместното ни съжителство-явно човека се подготвял предварително и основателно).

1 седмица след делото разбрах, че моите моите лични данни са публикувани в сайтове за интимни запознанства (имена, адрес, телефон). Сигнали в прокуратура останали без никаква реакция от тяхната страна. В отговор на моята лоялност последвало взимане на децата, докато те бяха на плажа с моята майка (без уговорка, предупреждение и никаква комуникация по този въпрос) и след това - съзнателно укриване на децата от страната на Венцислав и неговите родители. След като им обясних, че в момента нарушават закона, дядото на децата, Благой Иванов, обясни че "той е никой и нищо не решава" и затвори телефона. Почти цялото денонощие нямах идея, къде са децата и дали са живи и здрави. Полицаи безрезултатно се опитваха да се свържат с Венцислав, дори и на адреса никой не отговаряше. Все пак, благодарение на полиция в гр. Поморие, още в същия ден (имайки предвид тромава бюрокрация) стигнахме до положителна развръзка. Да забележа, че бащата на децата не беше вкъщи. От което правя извод,че единствената му идея беше да се самоутвърди за сметката на децата.

Не мина и един месец, как Венцислав пак се появи е ролята на загрижен татко. Появи се уж внезапно, докато майка ми с децата се разхождаха по централна пешеходна улица. В един момент Венцислав позволи си да УДАРИ майка ми (над 60 годишна жена) по лицето. Всичко това се случи на опашката за дюнери. Имайки предвид и часът (около 20.00) главната улица беше пълна с хора. И НИКОЙ не отреагира на тази арогантна постъпка. Майка ми грабна децата и тръгна към полицията, докато Венцислав я следваше с тротинетка,караше бавно, през цялото време говореше с заплашваш тон, пречеше ѝ да вземе телефон. Повтарям, че всичко това се разигра посред "бял ден" пред камерите и десетки свидетели,които не проявили никаква реакция! Докато майка ми не закара децата в магазин с очилата, покрай който минаваха в този момент и вече там продавачите успяха да го неутрализират. Чак тогава тя успя да ми се обади. Трябва ли да казвам, какво изживя тази жена. Голямото ми дете каза, че много се уплаши и че го е страх да се прибира вкъщи.

Това е другата истина, за която се премълчава. Хората се страхуват да се "изцапат", други предпочитат да премълчават само и само да не провокират нови изблици на агресия. И аз бях от тези хора, признавам го. Но се убедих, че всяка безнаказаност води до още по-голяма агресия. Искаме да имаме будно общество и се учудваме, защо нямаме активна гражданска позиция. А се оказа,че много от нас дори доброволно са се отказали от правото си на глас. Очакваме някой да ни върне това право.

Но време е ние самите да го потърсим. Надявам се, моята история да бъде вдъхновяваща за тези жени, които все още се колебаят, да не би вербална агресия или обезценяване са временни трудности дори и при здравословни отношения. Категорично НЕ. Безнаказаност води до по-голяма агресия. Всяка от нас трябва да намери сила и да се заяви, само така може да променим и себе си и цялото общество."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Хубавица
    Български да беше научила, госпожа! Каква психоложка, пази боже. Кирливите ризи извадила, руско недоразумение!!!
  • 3
    1
    пишман психоложка
    психоложки стават тея дето не могат да станат фризьорки/маникюристки или проститутки
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари