Кристиан Вигенин: Обсъждаме поне част от служебните министри да влязат в редовен кабинет

0
БСП ще направи всичко възможно да се сформира кабинет, каза заместник-председателят на Народното събрание
БСП ще направи всичко възможно да се сформира кабинет, каза заместник-председателят на Народното събрание Снимка: БГНЕС

БСП ще направи всичко възможно да се сформира кабинет

Със сигурност обсъждаме възможността ако не целият, поне част от министрите на служебния кабинет да станат част от един бъдещ кабинет, но това е въпрос, който трябва да обсъдим с останалите партньори, на чиято подкрепа разчитаме, разбира се, и с президента, който е назначил служебният кабинет. Ако има подкрепа, ще коментираме това и със служебните министри. Отсега е ясно, че някои от тях дадоха заявка, че не искат да продължат“, каза заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин в bTV Новините.

В следващите дни ще проведем разговори с трите формации на база на тези разговори, на база на които ще преценим дали има възможност за съставяне на правителство“, каза Вигенин.

БСП ще разговаря с „Изправи се БГ! Ние идваме!“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“. На първият етап срешите ще сa с всяка формация по отделно, а след това, ако има съгласие по политики, ще се проведат общи срещи. „След това ще обсъдим как си представяме бъдещето правителство“ и ще се пристъпи към обсъждане на имена, като първо ще бъде това на премиера, каза Вигенин.

БСП ще направи всичко възможно да се сформира редовен кабинет и да намерим съгласие между формациите на промяната, защото хората го очакват и това е отговорната позиция - да покажем, че политиците вземат, каза Вигенин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари