Кристиан отказвал обяснения, но приятелката му цяла нощ не спала и проговорила

5
Симона и Георги Иванов - синът на бившия депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов, са били в джипа “Ауди Q 7”, който се вряза в в колата на Милен Цветков
Симона и Георги Иванов - синът на бившия депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов, са били в джипа “Ауди Q 7”, който се вряза в в колата на Милен Цветков

22-годишният Кристиан Николов отказал след ареста да дава обяснения за катастрофата. Показания обаче след дълги колебания дала приятелката му Симона Цветкова.

Първо тя също отказвала да отговаря на въпроси и да съдейства на разследването, но после я убедили, че е в интерес на всички да разкаже какво е станало. Симона била в шок. “Прибра се вкъщи, не е спала цяла нощ”, обяснили нейни близки. Момичето е разпитано в понеделник, но засега е следствена тайна какво твърди, че е видяла, пише 24 часа.

Симона и Георги Иванов - синът на бившия депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов, са били в джипа “Ауди Q 7”, който се вряза в в колата на Милен Цветков - “Субару Форестър” към 18 ч в неделя.

Двамата бяха задържани в понеделник. Във вторник бяха обвинени, че са затаили истината за престъплението, на което са станали свидетели. Разследването ще се води от Софийската районна прокуратура. Наказанието, което предвижда законът за тях, е до 6 месеца пробация или глоба от 100 до 300 лв.

Георги Иванов е напуснал местопрестъплението след катастрофата. Симона не е избягала, но има съмнения, че в началото е опитала да премълчи фактите. Другата опасност за тях е в хода на разследването де се установи опит за лъжесвидетелстване.

Симона и Георги са сред 8-те свидетели, разпитани за катастрофата за по-малко от 2 дни. Показания пред разследващите полицаи дали няколко мъже, които работят около мола, до който става катастрофата, мъж от близка автокъща и още 2-ма души. Повечето заявили, че не са видели удара, а само са чули силен трясък “като от бомба”. Някои говорели за два удара, което вероятно се дължи на факта, че една от колите се е спряла в мантинелата.

Засега е категорично установено, че аудито е ударило спрялата кола на Милен Цветков отзад и че спирачен път няма.

“Това говори за 2 неща - че Кристиан не е видял нито колата отпред, нито червения светофар. Счел е, че пътят си е негов. А може това да се дължи на наркотиците”, каза експерт.

Не е изключено заради липсата на спирачен път защитата да поддържа версията, че Кристиан за миг е изгубил съзнание, защото му е прилошало или е задрямал. Най-вероятно обаче адвокатите ще изложат тезата си, след като станат готови няколко експертизи. Водеща за разследването е комплексната - с участието на екип лекари, инженери и специалисти по автомобилен транспорт, която трябва да опише в детайли механизма на удара и пораженията. За изготвянето ѝ ще бъде необходим поне месец. За да бъде назначена, първо трябва да има официално заключение от аутопсията.

Категорично е установено, че Кристиан е употребил наркотици, тъй като още след задържането той е дал кръв. Изследването показва наличие на марихуана и на амфетамин.

Кристиан ще бъде отведен в Софийския градски съд днес по искане на прокуратурата да му бъде наложен 72-часов арест. По делото има двама наблюдаващи прокурори, разследването се следи от апелативната и върховната прокуратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари