Криптобаката „Нексо“ плаща глоба от 45 милиона долара

1
Компанията "Нексо" е сключила споразумение със САЩ
Компанията "Нексо" е сключила споразумение със САЩ

Компанията "Нексо" е сключила споразумение със САЩ

Криптобаката „Нексо“ се е споразумяла с американските регулатори да плати глоба в размер на 45 милиона долара и да преустанови нерегистрираното предлагане на продуктите си на американските клиенти, съобщава bTV.

В съобщението на Комисията за ценни книжа се уточнява, че предлагането и продажбата не са отговаряли на изискванията за освобождаване от регистрация.

От „Нексо“ разпространиха официална позиция, в която коментират, че не са налице обвинения от САЩ, че криптобанката е участвала в измама или подвеждащи търговски практики.

Тезата на фирмата е, че това споразумение слага край на спекулациите за връзка между българското разследване и ситуацията в САЩ. Припомням, че през изминалата седмица българската прокуратура проведе специализирана акция в компанията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    1234
    Какво означава "Криптобака"? Навремето баки ползуваха основно в армията!
  • 5
    1
    123
    сащ глобява организации на наша територия и си взема парите зад океана, а ние какво вземаме ? колко милиона са за нас ? дано някой малоумници прочели тази статия се усетят колко суверена държава сме.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари