Криминалисти откриха пистолета, откраднат при свада в Стражица

1
Агресивният мъж е скрил оръжието в гориста местност на около 3 километра от мястото на екшъна
Агресивният мъж е скрил оръжието в гориста местност на около 3 километра от мястото на екшъна Снимка: БНТ

Агресивният мъж е скрил оръжието в гориста местност на около 3 километра от мястото на екшъна

Криминалисти откриха задигнатото от психично болен мъж оръжие в Стражица. 54-годишният агресивен мъж, който успя да вземе законно притежаван пистолет от местен адвокат, успял да го скрие в гориста местност на около 3 километра от мястото на свадата. Оръжието бе намерено денонощие след случката във вилната зона на града, пише вестник "Труд".

Екшънът се разигра около 16 часа в неделя. Въоръженият мъж вдигна на крак полицията в Стражица и Горна Оряховица. Той се барикадира в чужда вила, а малко по-късно беше задържан в центъра на града и като по чудо нямаше пострадали.

В злополучния ден възникнал спор между съседи, които се познават от години. Юристът Николай Ангелов, в чиято вила се развихрил скандалът бил нападнат от свой съсед. Юристът извадил пистолет, защото нахлулият в имота му съсед бил агресивен. Неканеният гост обаче успял да изтръгне оръжието от ръцете на стопанина и се барикадирал в сградата.

Екип от участъка в Стражица незабавно се отправил към вилата и с подкрепата на полицията от Горна Оряховица успели за кратко да установят побягналия и да го задържат.

В хода на разследването се разбра, че спречкването между двамата е станало за количка с дърва от отрязани няколко клона.

След залавянето на извършителя се оказало, че от оръжието няма и следа. При разпитите мъжът твърдял, че не го е взимал и не го е крил. Едва в ранния след обяд в понеделник заявил, че се е сетил къде е оставил пистолета. Той завел униформените до гориста местност и показал тайникът.

54-годишният мъж е психично болен, освидетелстван е и е бил лекуван в държавната психиатрична болница във великотърновското село Церова кория.

От Районната прокуратура във Велико Търново оповестиха, че по случая е започнато досъдебно производство. След разпоредените психиатрични експертизи, вероятно извършителят ще бъде принудително настанен в специализирано заведение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари