Крим беше и е неразделна част от Русия

0
Крим беше и е неразделна част от Русия

Крим е и остава в сърцето на руснаците "неразделна част от Русия", заяви руският президент Владимир Путин в реч пред парламента и губернаторите на руските области.

"В сърцето и съзнанието на хората Крим беше и остава неразделна част от Русия", каза той два дни след референдума на южния украински полуостров, на който гражданите подкрепиха присъединяване към Русия.

"Това убеждение, основано на истината и справедливостта, беше непоклатимо, предава се от поколение на поколение и както времето, така и обстоятелствата бяха безпомощни пред него", допълни Путин.

Крим беше подарен на Украйна през 1954 г. от съветския лидер Никита Хрушчов. Според Путин това решение е било взето "в нарушение с конституционните норми" по онова време. "Когато Крим изведнъж се оказа в друга държава (след разпадането на СССР), Русия разбра, че той е бил не просто откраднат, а плячкосан. Жителите на Крим и на Севастопол се обърнаха към Русия, за да поискат тя да гарантира правата и свободите на местните жители, да не приема нещата, които се случиха и продължават да се случват в Киев, Донецк, Харков", каза още Путин.

"Не можем да оставим Крим и неговите жители в тяхното нещастие, ако го направим, това би било просто предателство", допълни той.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари