Крие ли риск избелването на зъбите?

0
Всеки, който иска да избели зъбите си по безопасен и безвреден начин, да си запише час при стоматолог
Всеки, който иска да избели зъбите си по безопасен и безвреден начин, да си запише час при стоматолог

В интернет и в търговските мрежи може да откриете най-различни системи за домашно избелване и то на доста атрактивни цени.

Но въпросът, който вълнува голяма част от потребителите, е дали те са безопасни. Затова всеки, който иска да избели зъбите си по безопасен и безвреден начин, да си запише час при стоматолог. В това е категорична д-р Даниела Спасова, лекар по дентална медицина в Пловдив, съобщава Дарик.

По думите й, независимо че процедурата се извършва в домашни условия, стоматологът може да препоръча избелваща система с доказано качество.

"Ще ви изработи индивидуални шини, в които да се постави избелващия агент и ще ви даде подробни указания как да правите „манипулацията“ сами. Не предприемайте избелване, без да сте чули мнението на специалист, защото рискът да увредите емайла и лигавицата са големи", обясни лекарят.

"Има няколко прости правила, които пациентите трябва да спазват в дните след избелването – да не се консумират храни и напитки с пигменти като цвекло, боровинки, кафе, чай и червено вино. Освен това, трябва да се избягва тютюнопушенето, както и да се ограничи приема на кисели, много горещи или студени храни и напитки, поради временна чувствителност на зъбите", подчерта д-р Спасова. 

"И не забравяйте да се усмихвате по-често, защото усмивката подобрява здравето и самочувствието", съветва още тя.  

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари