КРИБ - Русе настоя за спешни мерки за стабилизация на цените на горивата и електроенергията

1
Според Милка Трифонова, първото нещо, което трябва да направи правителството, е да се договорят доставки на газ от Русия, което ще означава сигурност за бизнеса
Според Милка Трифонова, първото нещо, което трябва да направи правителството, е да се договорят доставки на газ от Русия, което ще означава сигурност за бизнеса Видео: КИС 13

Правителството трябва да вземе спешни мерки за стабилизиране на цените на горивата и електроенергията

Това заяви пред КИС 13 председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ в Русе Милка Трифонова. По думите й, в противен случай, ще има инфлация, която ще спре инвестициите на бизнеса.

Според Милка Трифонова, първото нещо, което трябва да направи правителството, е да се договорят доставки на газ от Русия, което ще означава сигурност за бизнеса.

Основните двигатели за бизнеса са горивата и енергоносителите, като в момента някои фирми изчакват да видят какво ще стане, но други не могат да си позволят това.

Като мярка в подкрепа на бизнеса, от КРИБ смятат, че е редно част от отчетения ръст на средствата в бюджета, да се върнат към тях.

Освен това, въпреки трудностите, бизнесът продължава да подкрепя бежанците от Украйна, като има готовност да наеме желаещите да започнат работа.

Вижте повече подробности във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    А кога
    Ще се вдигне прага за ДДС от смешните 50 Хил. Лв, който на практика ще фалира малки фирми, защото при високи цени прага ще се достигне да отрицателно време
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари