Кремена Кунева: Трябваше да обяснят на бежанците какво е това държавна база

0
Изказването на Калина Константинова бе изблик на нерви, коментираха от фондация "За доброто"
Изказването на Калина Константинова бе изблик на нерви, коментираха от фондация "За доброто" Снимка: bTV

Изказването на Калина Константинова бе изблик на нерви, коментираха от фондация "За доброто"

"Още в началото на май по хотелите и на по-масовите места, на които са настанени хората трябваше да се изпратят предварително екипи, които да обяснят какво е това държавна база в България, отбеляза в предаването „Тази сутрин“ по bTV Кремена Кунева от Фондация „За доброто“, която помага на украинските бежанци.

„Може би всички усилия на щаба бяха насочени активно в административните дейности по процеса, защото те са много. Те не само къде живеят тези хора, а са свързани с техните документи, права, здравни права и какво ли още не“, добави тя.

Според нея най-голямата грешка, която е допусната, е в комуникацията и в това че процесът е подценен чисто оперативно.

"В първия момент за мен беше изключително шокиращо да видя това видео, защото аз добре познавам нейната реакция и като цяло отношението към бежанците, ден преди те да заминат за Варна, включително тя и екипът ѝ бяха в нашия център. Тя говореше с голяма част от тях. И със сигурност това видео за мен не показваше нейната реална същност", коментира тя.

"За мен това, което показа г-жа Константинова беше някакъв изблик на напрежение и нерви, които като хора може да си позволяваме, но в нейната позиция не беше правилно", допълни Кремена Кунева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари