Кремът брюле - шедьовърът на френската кухня

0
Основната характеристика на деликатеса е изразената в карамелената коричка
Основната характеристика на деликатеса е изразената в карамелената коричка

Основната характеристика на деликатеса е изразената в карамелената коричка

Първото споменаване на невероятният десерт - крем брюле се превежда като "изгорял крем", се отнася за 17 век. Десертът днес се смята за виден представител на френската кухня. Основната характеристика на деликатеса е изразената в карамелената коричка. Натиснете върху него - и той ще се пръсне с приятен хруп, разкривайки деликатна кремообразна субстанция под кората, пише Actualno.com.

Феновете на френското кино познават крем брюле от филма Амели, чиято героиня обичаше да разчупва вкусна сладка коричка с лъжица. Можете да опитате деликатеса и да усетите атмосферата на шедьовъра.

Крем брюле - яйчен десерт с коричка

Перфектният крем брюле не е никак труден за приготвяне, ако не пренебрегнете някои от нюансите. Всички етапи на готвене трябва да се извършват изключително деликатно, например: не довеждайте сметаната и млякото до кипене и изсипете тази смес в яйцата със захарта много, много внимателно, като бъркате непрекъснато, защото яйцата могат да се свият от горещо мляко!

Съставки:

За приготвяне ще са ви необходими (2 порции):

  • Сметана 33% - 250 мл
  • Мляко - 50 мл
  • Ванилин (или есенция) - 1 чаена лъжичка
  • Жълтък - 3 бр
  • Захар - 40гр (+ 2 супени лъжици за карамелена кора)

Как да си направим крем брюле с кора лесна рецепта стъпка по стъпка

1. Загрейте млякото, сметаната и ванилина почти до кипене, но не го кипвайте. Жълтъците и захарта се разбиват с бъркалка, леко при непрекъснато бъркане се изсипват в млечната смес.

2. Поставете плитки формички в термоустойчив съд и напълнете 2/3 с крем, налейте гореща вода във формата, така че да покрие половината формички с крем.

3. Поставете във фурната за 90 минути на 110 0С. Охладете крема напълно. Поръсете със захар на равен слой и леко разтопете с газова горелка или сложете във фурната на режим грил за 3 минути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари