Кремъл: Русия смята учението на НАТО за заплаха и предприема мерки

1
НАТО е инструмент за конфронтация, заяви Дмитрий Песков
НАТО е инструмент за конфронтация, заяви Дмитрий Песков Снимка: © РИА Новости / Сергей Гунеев

НАТО е инструмент за конфронтация, заяви Дмитрий Песков

Русия смята за заплаха започналото в Европа военно учение на НАТО "Непоколебим защитник 2024", каза днес на пресконференция говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и БТА.

Говорителят припомни, че пактът е бил създаден за конфронтация с Москва, поради което Руската федерация предприема необходимите мерки.

Учението "Непоколебим защитник 2024" стана най-голямото от края на Студената война. В него участват близо 90 000 войници от страните членки на НАТО и кандидатстващата за членство в пакта Швеция.

По думите на Песков, Русия "еднозначно възприема" ученията на НАТО като заплаха, защото "НАТО е инструмент за конфронтация". Именно по такъв начин пактът е бил "замислен, създаден, конструиран и се управлява понастоящем от САЩ", допълни говорителят.

"Това е заплаха за нас, така го възприемаме. И съответните мерки за това се предприемат постоянно, още повече на фона на това, че пактът, без да спира, в продължение на няколко десетилетия придвижва своята военна инфраструктура към нашите граници", подчерта Песков.

Учението на НАТО ще продължи до май. В хода му ще се отработва привеждане на войските в бойна готовност, подготовка и оперативно прехвърляне на военни формирования. През април ще се проведе съвместно учение между Нидерландия и Германия, по време на което ще се отработва също така бързо придвижване на военни съединения, посочва ТАСС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    Да, и ..
    Да, но тогава това беше СССР, т.е. там воюваха и украинци, беларуси, латвийци, литовци, както и много други. Тогава на СССР съюзници бяха САЩ и Англия. Сега на Путлер съюзинци са Сирия, Иран и Чечня. Тогава хората защитаваха довомете си, а сега нападат и убиват други хора. навремето Ленинград издържа страшна блокада, а сега жителите на Москва и Санкт Петебруг бягат и се крият от мобилизация. В армията набират престъпници, убийци, изнасливачи. Май има някаква разлика, така ли е познавачо на историята под № 2. Или повтаряш тъпата опорка на Мутрафонова
  • 2
    2
    Е, и ...?
    Хитлер напада СССР с 3 млн. войници през 1941 г. - и какво стана!?
  • -3
    1
    Ptica
    Въх, руските херои напълниха гащите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари