Кремъл: Русия е готова на диалог със САЩ, но всяка враждебност ще получи болезнен отговор

0
Вашингтон обаче не демонстрира такава готовност, посочва Мария Захарова
Вашингтон обаче не демонстрира такава готовност, посочва Мария Захарова Снимка: ЕПА / БГНЕС

Русия е готова за диалог със Съединените щати, но само на равноправна и взаимна основа. Вашингтон обаче не демонстрира такава готовност.

Това се посочва в официална позиция на говорителя на руското министерство на външните работи Мария Захарова, предава БНР.

Захарова обвини Вашингтон в лицемерие. Според нея Съединените щати говорят за необходимостта от запазване на отношенията, като в същото време затрудняват пълноценната работа на руските дипломатически представителства на американска територия. Освен това тя предупреди, че всяка враждебна стъпка на Съединените щати ще среща болезнения отговор на Русия. Захарова беше категорична, че отговорността за плачевното състояние на двустранните отношения лежи изцяло на Вашингтон.

Междувременно на фона на появилите се в последно време спекулации около съдбата на министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на генералния щаб Валерий Герасимов руското военно ведомство публикува кадри от заседание с тяхно участие.

Шойгу заявява, че е обсъдил с министерството на финансите обществените поръчка в сферата на отбраната. По думите му от приоритетно значение са далекобойните високоточни оръжия, авиационната техника и поддържането на бойната готовност на стратегическите ядрени сили. Ще припомня, че това е първата от около две седмици публична изява на министър Шойгу.

Изчезването му от медийното пространство породи всякакви спекулации: че е болен, че е отстранен от длъжност и дори че е задържан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    до Qqq
    Готов съм да се обзаложа с теб, че до 1 г. и на теб ще ти стане ясно, че са напълно равнопоставени. И, вземи отиди в Русия, поогледай я отблизо, пообщувай си с Руснаците и тогава дай мнение. В момента плещиш абсолютни глупости.
  • 0
    4
    до 3
    Е? Като го каза повярва ли си?:) Стига си слушал украинската телевизия и оня техния палячо. :)
  • 0
    3
    Qqq
    Другарката Захарова можеше да иска диалог като равнопоставени, но преди месец. Днес вече всички видяха, че прехвалената руска армия всъщност е гола вода. И единствената причина да не са им свили сърмите са ядрените ракети. Тоест, Русия е горе долу на нивото на Северна Корея. С такива държави САЩ няма как да говорят като равнопоставени, просто защото реално не са. Колкото и да не се харесва този факт на местните русороби.
  • 1
    2
    ...
    а какво стана с усраинската маймуна приближена до стенд ъп комедианта, която се кълнеше пред него, че Шойгу е получил инфаркт, след като Путин му се скарал и разсърдил ? поредната осрана нацистка измислица, побликувана безпардонно тук.
  • -1
    1
    хехе
    Това е все едно индианците да заплашват Колумб. Технологично изостанала държава не може нищо да направи на технологично развита.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари