Мария Захарова: Очевидно Европейският съюз трябва да подкопае икономиката си, за да угоди на САЩ

2
Русия е готова да обсъжда начини за излизане от кризата в отношенията с ЕС, заяви Захарова
Русия е готова да обсъжда начини за излизане от кризата в отношенията с ЕС, заяви Захарова Снимка: ТАСС

Русия е готова да обсъжда начини за излизане от кризата в отношенията с ЕС, заяви Захарова

Русия е готова да обсъжда начини за излизане от кризата в отношенията с ЕС, но всички предложения трябва да отчитат ситуацията на място и да имат добавена стойност за Москва. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в интервю за aif.ru, предава Bulgaria ON AIR.

"Очевидно Европейският съюз трябва най-накрая да подкопае икономиката си, за да угоди на Съединените щати. Що се отнася до нас, ние сме отворени за обсъждане на начини за излизане от настоящата криза", коментира още тя.

Захарова посочи, че последните промени в реториката на Европейския съюз с призиви за диалог и преговори между Москва и Киев не са подкрепени от реални усилия в тази посока.

"За съжаление, това е само риторика. Всички действия на ЕС, включително програмното предоставяне на военна помощ на режима в Киев, са насочени към ескалация, а не към деескалация на военния конфликт и търсене на политическо решение", подчерта говорителят на руското МВнР, цитирана от "Труд".

Според Захарова постоянното обръщане назад към Вашингтон не позволява на страните от ЕС да водят самостоятелна външна политика, насочена към гарантиране на интересите на собствените си граждани.

"Искането за прекратяване на конфликта в Украйна и вътрешната стабилизация в страните членки на ЕС нараства все повече и повече. Новините за нови санкции или редовните призиви за "наказване" на Русия икономически вече са по-страшни за самите европейци. Единственият начин за хората, които мръзнат, лишени от бизнес, работа и перспективи, остава призивът към техните лидери с молби да се опомнят", обобщи тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ники
    Той вече ги подкопа и всички ния го усещаме на гърба си заради шибаните мръсни кравари тая изрод е свикнала да живее на гърба на всички ни
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари