Кремъл призова за "хуманитарни паузи" в Газа

0
Дмитрий Песков описа ситуацията в палестинския анклав като "катастрофална"
Дмитрий Песков описа ситуацията в палестинския анклав като "катастрофална" Снимка: РИА Новости

Дмитрий Песков описа ситуацията в палестинския анклав като "катастрофална"

Кремъл днес призова за "хуманитарни паузи" във военната операция на Израел в ивицата Газа и описа хуманитарната ситуация в палестинския анклав като "катастрофална", предаде Ройтерс.

Русия ще продължи контактите си с Израел, Египет и палестинците, за да помогне да се гарантира, че хуманитарните доставки могат да бъдат осигурявани в Газа, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на редовен брифинг, цитиран от БТА.

Той отбеляза, че не само Русия, но и други страни сега предоставят хуманитарна помощ в зоната на конфликта.

"Но за съжаление помощта сега може да бъде доставена там в много, много ограничен обем само през територията на Египет, през контролно-пропускателния пункт "Рафах", който работи в много ограничен режим, и, за съжаление, помощта не може да бъде доставена там в необходимия обем", каза той.

Песков допълни, че работата по връщането на руснаците от зоната на палестинско-израелския конфликт е сложна, дипломатите работят по въпроса.

"В момента има доста хора, които искат да напуснат Газа, ние сме в постоянен контакт с всички страни, които трябва да се споразумеят за това. Трудно е, защото трябва да се синхронизират хуманитарните паузи, да се получи разрешение от египетската страна за влизане на територията на Израел. Това е много сложна работа и нашите дипломати продължават да се занимават с нея", заяви Песков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари