Кремъл: Москва няма да приеме тавана на цените на руския петрол

1
Дмитрий Песков уточни, че Русия ще обяви какви действия ще предприеме в отговор
Дмитрий Песков уточни, че Русия ще обяви какви действия ще предприеме в отговор Снимка: ЕПА / БГНЕС

Дмитрий Песков уточни, че Русия ще обяви какви действия ще предприеме в отговор

Москва няма да приеме въвеждането на таван на цените на руския петрол. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде БНР.

Дмитрий Песков уточни пред журналисти, че Русия ще обяви какви действия ще предприеме в отговор на въвеждането на тавана на цените на петрола, след като бъде направен съответният анализ.

Междувременно независимият енергиен експерт Михаил Крутихин прогнозира, че износът на руски петрол ще намалее наполовина - по различни оценки с 1,5 до над 2 милиона барела на денонощие. Според него Китай и Индия нямат възможност да купуват допълнителни количества. Крутихин каза още, че не очаква промени в политиката на ОПЕК след утрешното заседание на картела.

"Засега не се очакват особени изненади на заседанието на ОПЕК. По всичко изглежда, че членовете на тази организация и ОПЕК+ просто ще потвърдят решението да следват схемата, която приеха: много бавно увеличаване на добива с малки обеми всеки месец".

Въвеждането на таван на цените на петрола доведе до рязко поскъпване на морските превози. Това обаче е временно явление и ситуацията ще се нормализира следваща година, прогнозира Алексей Громов от Института по енергетика и финанси.

"Сега играчите включват в цената своите рискове. След като се изясни целият механизъм на тавана на цените и механизмът за контрол на този таван, тогава цените на превоза ще се върнат към обичайното си равнище. Най-вероятно пазарът ще се тресе през декември. Ситуацията ще се успокои, но това ще стане вероятно през следващата година".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари