Кръводарител от Русе получава заплахи за саморазправа

12
Иво Минчев: Това са хора, свързани с незаконната продажба на кръв
Иво Минчев: Това са хора, свързани с незаконната продажба на кръв Снимка: БНТ

Иво Минчев: Това са хора, свързани с незаконната продажба на кръв

В Русе преди часове стартира кампанията "Да спрем търговията с кръв!". Неин инициатор е един от най-активните кръводарители в дунавския град - Иво Минчев. Поводът за тази идея станаха неколкократни закани за саморазправа с него и близките му.

Иво Минев е освен доброволец и основател на Интернет платформа за кръводарители. Освен това администрира фейсбук група за кръводарители. Дарява кръв за първи път, когато е 18-годишен, а това лято му предстои да дари за 40-и път. Има обаче хора, които го заплашват, алармира БНТ.

"Като съм разчиствал групата от платени кръводарители, съм засегнал някого, защото започнаха на лични съобщения да ми отправят заплахи. Нищо конкретно, аз лично не съм притеснен, по-скоро ми стана неприятно от това че започнаха мои приятели и познати също да заплашват и затова смятам да сезирам органите, които могат да вземат някакво отношение", разказва Иво Минчев.

По думите му това са хора, свързани с незаконната продажба на кръв. Всеки ги познава, защото постоянно стоят пред кръвния център, предлагат услугите си и дори раздават визитки, на които пише, че са от посредническа агенция

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    10
    русенец
    А къде е Бойко Рашков?? Нали е уж голям борец срещу корупцията. Или само в определени случаи срещу определени хора? По-голяма наглост в ужким най-европейския град досега не е имало. Ама явно отдавна не е европейски град. Улиците в дупки, гражданите сигнализират общинарите къде има дупки. Тротоарите в трагично състояние - отново общинарите не знаят къде са в лошо състояние. Сградите се рушат, и то емблематични сгради за нашия град. Ама те не се виждат от процорците на общината. Но за сметка на това доживяхме да видим чудото - министъра на екологията от Демократична България, ужким - най-сините, похвалиха смета ни, че мие улиците. Тези, същите улици с дупките.
  • 14
    9
    Пффф
    Георгиев? От прокуратурата! Спиш ли бе?
  • 21
    8
    IVO
    Шефа на кръвна банка да се намеси...Няма ли позиция.Тя беше пред уволнение заради взета кръв на африканец..а тя била заразена.Явно има нужда от смяна на шефа.Некомпетентен.Кофти е целия екип на кръвна банка.
  • 9
    7
    Стела Кръстева
    Простете, аз съ пи-ара на болницата, но още не знам как да реагирам.
  • 22
    6
    до 5
    Че кой пък няма да вдигне леко кръвното и адреналина когато знае, че ще му вземат кръв. То си е описано и в медицинската литература "синдром на бялата престилка". Но съм абсолютно сигурен и съгласен, че това се знае от управата на Канев болницата. Това се случва всеки ден. И ако прокуратурата си спи, очевидно медиите трябва да я поразбудят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари