Красимир живее в адски мъки

0

Красимир се вини, че на младини е имал много грехове, които сега изкупува със страдания. Проси, за да оцелее

„Не съм очаквал да има толкова добри хора. Сред толкова много престъпления, които стават. Заради това, че хората работят за малко пари, някои ги гонят, не им плащат заплати. И въпреки това има добри хора. И то много човещина има и сред богати, и сред бедни”.

Думите са на 36-годишния пловдивчанин Красимир Запрянов, който от 2012г. живее в адски болки и мъки. С примиреност казва, че сигурно Господ му е пратил мъките, за да изкупи греховете си на младини, пише Монитор.

А Красимир никак не е безгрешен. Животът му така се стекъл, че се наложило още на 14-15 години да започне работа. Останал полусирак много рано. След като баща му починал, майка му продала жилището им, което било в супер центъра на Пловдив и с част от парите купила жилище в „Изгрев”. Остатъкът от средствата били изядени от инфлацията в началото на 90-те години, разказва Красимир. Няколко години по-късно той вече тръгнал по лош път, не ходел на училище, друсал се, гонели го от учебните заведения и едва успял да завърши основно образование.

Лошата среда и липсата на подкрепа го тласнали към наркотиците, а оттам пътят до престъпленията бил кратък. Лежал в затвора 4 пъти. Бил съден за дребни кражби, а крадял, защото му трябвали пари за дрога. В момента е на метадонова програма и твърди, че ако оздравее, ще започне работа. Каквато и да е. В затвора се научил на дърводелство и бил добър в майсторенето на различни предмети. Можел да работи и като пазач, и като чистач дори, само да е здрав, се моли Красимир.

Перипетиите му със здравето започнали през 2012г. Работел, като пазач на обект на голяма пловдивска фирма. Собствениците го приютили да живее във фургон, защото знаели, че няма покрив над главата си. Паднал обаче в 2-метров изкоп и тогава се наранил сериозно. Казва, че имал да получава от фирмата около 600-700 лева, въпреки че нямал договор и не му плащали осигуровки. Получил уверения, че с тези пари ще му платят здравните осигуровки, за да бъде приет и лекуван в болница. Това обаче не се случило. Търсил помощ в Спешен център, но нямало как да го приемат в здравно заведение за лечение именно заради липсата на платени здравни осигуровки. Залежал се за близо две години, а болките били непоносими. Вследствие на залежаването получил и декубитални рани. Викал на няколко пъти линейка, но лекарите всеки път му казвали, че се нуждае от болнично лечение и операция, за да се оправи. Шест години по-късно Красимир все още търпи непоносимите болки, но въпреки тях, става от леглото и с инвалидна количка отива в центъра на Пловдив, за да проси. Това е единственият му начин да изкара някой лев за храна, признава самият той. Имал по-голяма сестра, която обаче е диабетичка и самата тя трудно се справяла с проблемите си. Успял е да намери подслон в две стаички с малък кухненски бокс в краен квартал на Пловдив, за които плаща по 150 лева наем на месец.

Преди няколко месеца съдбата го среща с доброволците от фейсбук групата „Пловдив, подай ръка на пенсионер”.

Научавайки за неговата тежка съдба и за необходимостта му от операция, те успяват да съберат 1017 лева от дарения, с които да платят осигуровките му и Красимир да възстанови здравните си права. След това обаче трябва мъжът да намери пари, за да се подложи на нужната операция и да проходи. Необходимата сума за болничното лечение е 4 000 лева, казва Димитър Навущанов от Пловдив, който пък е двигателят на дарителската кампания.

Диагнозата на Красимир е изскочила тазобедрена става, вследствие на което десният му крак се е скъсил с 20 см. Освен това Красимир има и хроничен хепатит С. „Пари на ръка на Красимир няма да бъдат давани. Средствата, които събираме за операцията му ще отидат директно по банковата сметка на болницата”, е категоричен Димитър Навущанов.

Банкова дарителска сметка:

Първа инвестиционна банка 

IBAN BG16FINV91501216622920

FINVBGSF

Титуляр "ФОНДАЦИЯ НАВУЩАНОВ"

PayPal: [email protected]

ОСНОВАНИЕ ЗА ПЛАЩАНЕ "КРАСИ"

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари