Красимир Велчев: Два пъти Борисов подаде оставка, трети път няма да има

0
Ние не отричаме нашата вина. Виждате, че когато се установи вина, премиерът Борисов взима светкавични мерки, на място, веднага, заяви депутатът от ГЕРБ
Ние не отричаме нашата вина. Виждате, че когато се установи вина, премиерът Борисов взима светкавични мерки, на място, веднага, заяви депутатът от ГЕРБ Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов няма да подава оставка, каквито и сценарии да се разиграват за предизвикване на трусове в държавата.

Това стана ясно от изявлението на зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия Красимир Велчев. Велчев, който е пернишки депутат, отиде на място там и обяви пред медиите, че управляващите търсят начин да решат кризата, но ГЕРБ в региона са управлявали само 4 от 30 години, информира Дарик.

Велчев направи аналогия между ситуацията с водата в Перник с кризата с боклука в София, разразила се по време на мандата на Бойко Борисов като градоначалник. „Това не е случайно“, смята депутатът и продължи: „Подобен сценарий се гласи и в момента. Премиерът Борисов е наредил пълна проверка на всички ВиК дружества в страната“.

Два пъти премиерът Борисов подаде оставка, трети път няма да има“, отсече членът на ръководството на ГЕРБ.

Велчев обвини соцлидера Корнелия Нинова в популизъм.

Посещението на Корнелия Нинова в Перник е наглост, смята депутатът от региона в коментар на вчерашната среща между лидера на социалистите Корнелия Нинова с кмета Станислав Владимиров, на която бе обсъдена водната криза, а Нинова призова за организирането на благотворителна кампания „Дари вода за Перник“.

„Неслучайно г-жа Нинова беше тук. Тя се появява навсякъде, където има протести. Така е още от времето на Мая Манолова. Когато ти не си направил нищо, да идваш и да претендираш за морал, не е правилно. Поне аз не го разбирам“, категоричен бе Велчев.

Той призова „да не се приписва на правителството“ цялата вина за кризата с водата, както и припомни, че едва в 4 от последните 30 години градът се управлява от ГЕРБ.

Велчев припомни още, че в миналото правителството е имало идея всички ВиК дружества да се обединят в едно държавно, за да се използват средствата по европейските програми, но някои от кметовете в страната са били против.

Ние не отричаме нашата вина. Виждате, че когато се установи вина, премиерът Борисов взима светкавични мерки, на място, веднага“, обясни още той и допълни: Правителството прави всичко възможно, отпускат се средства. Нашите министри са непрекъснато горе, на обектите“.

Депутатът обяви, че „Стомана“ - Перник дарява земите, през които ще мине новият магистрален водопровод, за да бъдат те собственост на общината. Правителството вече е отпуснало 3,2 млн. лева, предстои да бъдат заделени и още средства.

Не е причина само сушата, ние няма да се оправдаваме с природните бедствия. Правим всичко необходимо“, увери депутатът и пожела на новия кмет на града успех в мандата му, но с едно наум: „Винаги, когато БСП дойдат на власт, оставят дългове“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари