Красимир Манов: Ако сме правова държава - цялото правителство ще е в ареста

1
По думите "Лукойл" ни дава "трохи" и това е позор за България
По думите "Лукойл" ни дава "трохи" и това е позор за България Снимка: стоп - кадър \ Bulgaria On Air

По думите "Лукойл" ни дава "трохи" и това е позор за България

Унижава ли "Лукойл" държавата за пореден път?

"Започвам да се забавлявам с нашата държава. Уникални глупости се случват във всяка една област. "Лукойл" нищо няма да плати на България. В това правителство и в управляващото мнозинство никой не може да смята - те сами приеха преди една година законът за ограничителните мерки във връзка с Русия, Украйна, касаещ енергетиката. За тази една година в България трябваше да влязат 2,2 млрд. долара. Какви 70 млн., какви 20 млн.? Това са жълти трохички", каза енергийният експерт Красимир Манов.

По думите му това е позор за България.

"Всички вече ни се подиграват. Нали помните и с таксата за природния газ какво стана - какво говореше финансовият министър, че ще ги вкара в бюджета, но нищо такова не се случи. България, ако е правова държава, тези хора трябва веднага да бъдат арестувани, цялото правителство. Тези хора не могат да съберат 20 млн., ще управляват държава. "Лукойл" е дал 3 млрд. евро дивидент на Русия за миналата година, ние говорим за 20 млн. Ние не сме държава, ние сме някаква смешка", допълни Манов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че за 1 година "Лукойл" може да вкара в бюджета 10 млрд. лв.

"Няма да се занимаваме само с "Лукойл". В момента плащаме 30% по-висока цена за природен газ от борсата TTF. Заради това на хората токът им е скъп, парното им е скъпо, а България от износител на електроенергия се превърна във вносител на електроенергия, защото там никой не слуша какво им се говори. И сега се сервира план с празни страници - позорно. "Булгаргаз" е декапитализиран, държавата му даде 800 млн., няма как да губите от продажба на петрол и газ. Това е невъзможно", коментира енергийният експерт.

Манов е на мнение, че в България само се краде: "ТЕЦ-овете ги убиваме с глупостта, която направихме. Токът, който внасяме, отново е от газови и въглищни централи в РСМ и Турция, но те не плащат въглеродните квоти. Заради "зелена сделка", която е една голяма "зелена" измама, ТЕЦ-овете не могат да работят. Щели да ликвидират кравите, защото отделяли метали. Този ЕС в този му вид, ако не изтрезнее и не се гласува правилно на евроизборите, няма да се случат нещата".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Спонсор
    ОЩЕ ЕДИН БОЛЕН! ПРАВОВА ДЪРЖА ВА! ЧЕ ВАС ПОЛИТТИКВИ ОТ 30 ГОДИ НИ НИКОЙ НЕ ВИ БРОИ ЗА СЛИВА! ПУ БЛИЧНА ТАЙНА Е, ЧЕ СТЕ ВКАРАНИ ВЪВ ВСИЧКИ СПИСЪЦИ НА ИЗДИРВА НИ ПРЕСТЪПНИЦИ И САМО ИМУНИТЕ ТА ВИ СПАСЯВА! ВИНОВНИ НЯМА, А 2 000 000 СА МЪРТВИ! КАК СТАВА ТОЯ НОМЕР, КАТО БИЕТЕ ДОРИ РУМЪНИЯ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари