Красимир Каракачанов: Не взимаме F-16, за да нападнем Русия

0
Отново се делим на русофоби, русофили, американофили и т.н.
Отново се делим на русофоби, русофили, американофили и т.н.

Не мога да се съглася с част от мотивите на президента, като например, че не били засегнати много от въпросите по сделката или че нямало широк консенсус.

Искам да припомня, че това е тема, която е била коментирана и в обществото, и в медиите и в институциите в продължение на вече две години и половина. Това заяви в Комисията по отбрана вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов по повод ветото на президента върху сделката за закупуване на нови самолети за Българската армия, предаде Novini.bg

"Друг мотив е, че не е  имало широк консенсус в обществото. Извинете, но то няма консенсус по циганската престъпност, а очакваме да има по такъв въпрос като закупуването на самолети. Искам да подчертая също така, че не купуваме американски изтребители, за да нападаме Русия или която и да било друга страна. Това, което виждам, е, че в обществото се води дебат върху една политическа основа, при която отново се делим на русофоби, русофили, американофили и т.н. В тази връзка, докато се делим на -фили и -фоби, никога няма да има стопроцентов консенсус в българското общество'', обясни Каракачанов.

"Това, което чух от противниците на сделката в никакъв случай не бяха технически аргументи, а политически. Относно предложението на опозицията решението за сделката да се отложи с шест месеца искам да кажа, че това няма как да стане, защото тогава цената ще бъде по-скъпа. Така че смятам, че по този въпрос би следвало да се ориентираме спрямо интересите на страната'', допълни в заключение Красимир Каракачанов.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари